10 dintre cele mai frumoase destinaţii de Crăciun din România - GALERIE FOTO

Postat la 18 decembrie 2018 4323 afişări

Vrei să petreci Crăciunul împreună cu familia în România? Atunci avem câteva idei care nu te vor dezamăgi. Îţi propunem un top al celor mai frumoase 10 destinaţii de Crăciun din România. Locaţii cunoscute sau mai puţin cunoscute, dar care merită vizitate în această perioadă a anului.

10 dintre cele mai frumoase destinaţii de Crăciun din România - GALERIE FOTO

1. Valea cu Peşti

 

Valea cu Peşti este un complex turistic aflat în Arefu, judeţul Argeş, la 7 km de Barajul Vidraru, pe drumul Transfăgărăşan- DN7C. Este o locaţie potrivită să petreci Crăciunul atât cu familia, cât şi cu gaşcă de prieteni. Pe lângă mâncarea tradiţională servită ireproşabil, oaspeţii au parte de surprize şi momente artistice autohtone. De asemenea, în cadrul complexului, ai acces la o gama largă de activităţi: bowling, biliard, tenis de masă, zona SPA cu piscină, jacuzzi, saună şi masaj.

De la Valea cu Peşti ajungi uşor la Curtea de Argeş, asta în cazul în care vrei să admiri Mănăstirea meşterului Manole sau poţi escalada Munţii Făgăraş de care o să te îndrăgosteşti pe loc.

2. Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac

Hotelul a fost construit în iarnă anului 2005-2006, primul de acest gen din Europa de sud-est. Destinaţie inedită pentru Crăciun, este o experienţă ce merită trăită măcar o dată în viaţă. Hotelul în sine, Biserica de gheaţă şi Winter Parkul unde poţi să faci schi şi snowboard fac din Hotelul de Gheaţă o destinaţie atractivă pentru Crăciun.

Hotelul este construit din blocuri de gheaţă decupate în fiecare an din Lacul Bâlea şi lipite cu zăpadă de pe versant, iar interiorul este luminat cu instalaţii cu leduri ecologice poziţionate strategic pentru a crea o imagine de neuitat. În camere, paturile de gheaţă sunt acoperite cu blănuri şi saci de dormit, astfel încât frigul să fie ţinut la distanţă, iar în restaurantul hotelului vei servi mâncarea pe platouri de gheaţă şi băutură din pahare de gheaţă sculptată. Foarte interesant la Hotelul de Gheaţă este că în fiecare an devine altul, pentru că în fiecare sezon constructorii vin cu o tema nouă. De exemplu, în sezonul 2014-2015, tema aleasă a fost Zodiacul, introdusă în decorul tuturor camerelor, al restaurantului şi al barului.

3. Borşa

Să mergi în Maramureş este o idee bună în orice perioada a anului, însă dacă ajungi la Borşa de Crăciun vei fi uluit de frumuseţea locului şi de tradiţiile păstrate încă din bătrâni. La Borşa găseşti şi părţii de schi foarte bune: Runc-Stiol, Telescaun şi Pătrat. Oraşul este situat la o altitudine de 700 m, înconjurat de munţii Rodnei, Maramureşului şi Tibau.

Ofertele de cazare sunt numeroase, atât la hoteluri şi pensiuni, cât şi la localnicii care-şi întâmpină oaspeţii cu preparate tradiţionale gătite dumnezeieşte, dar şi cu obiceiuri păstrate din generaţie în generaţie cu sfinţenie.

Turismul în zona este ofertant: Cascadă Cailor, Carieră de Piatră, Lacul Iezer, cabană meteorologică şi mocăniţa.

4. Băile Balvanyos

Lacul Sfânta Ana

 

Balvanyos se află în judeţul Covasna, la nord-vest de Târgul Secuiesc şi este o staţiune renumită pentru izvoarele sale minerale, dar şi pentru peisajele superbe. “Cetăţile Păgânilor”, în traducere din limba maghiară, sunt situate la adăpostul munţilor Bodoc şi dispun de instalaţii moderne pentru tratamentul afecţiunilor cardiovasculare, bazin în aer liber cu apă minerală carbogazoasă, instalaţii pentru mofete şi de electroterapie. Staţiunea dispune de numeroase locuri de cazare în vile, pensiuni şi hoteluri, dar şi de numeroase atracţii turistice în împrejurimi. Ruinele cetăţii Balvanyos, Grotă cu Alaun, Cimitirul Păsărilor şi Peştera Ucigaşă merită cu siguranţă vizitate atunci când ajungi în zona. De asemenea, la 10 kilometri de Balvanyos este lacul Sfânta Ana unde trebuie să încerci saniuşul pe drumul ce duce până la lac. Distracţia este garantată la Sfânta Ana, iar bucăţele de la Balvanyos sunt de neuitat, făcând din staţiune o destinaţie de luat în considerare pentru Crăciun.

5. Sâmbătă de Sus

Sâmbătă de Sus este un sat de poveste, din Ţară Făgăraşului, aflat chiar la poalele Munţilor Făgăraş. Prima atestare documentară a satului a avut loc în 1437 şi a fost una dintre moşiile familiei Brâncoveanu.

 


 

Dacă ajungi în Sâmbătă de Sus în preajma sărbătorilor de Crăciun, vei avea impresia că timpul a stat în loc. Tradiţiile şi obiceiurile din strămoşi încă se păstrează cu sfinţenie. Veţi fi martori la ceaţă de feciori, care în seară de Crăciun umblă cu colindul în tot satul. În prima zi de Crăciun, ceaţă merge la slujba de la biserica unde colindă, apoi tot alaiul împreună cu sătenii merg la balul de la Căminul Cultural. Acesta este cel mai bine păstrat obicei din Ţară Făgăraşului şi a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO, din decembrie 2013. Dacă obiceiul nu te-a convins să mergi de Crăciun la Sâmbătă de Sus, poate castelul Brâncoveanu sau mănăstirea Sâmbătă de Sus te vor face să te mai gândeşti. Iar dacă tot ajungi în zona poţi să vezi şi herghelia de Lipizzani de la Sâmbătă de Jos.

6. Valea Drăganului

Valea Drăganului este situată la poalele munţilor Vlădeasa şi Meses, lângă depresiunea Huedin, la 65 de kilometri distanţă de Cluj. Drumul către Valea Drăganului este accesibil, iar cu cât înaintezi către Apuseni cu atât peisajele de-o frumuseţe extraordinară îţi vor tăia respiraţia. Dacă îţi doreşti un Crăciun liniştit alături de familie, Valea Drăganului este un locul potrivit. Locaţia dispune de numeroase pensiuni unde îţi poţi încarcă bateriile înainte de petrecerea de Revelion. De asemenea, merită să vezi moară de apă de la Bologa care încă funcţionează, iar ruinele cetăţii Bologa sunt încă de neclintit. În apropiere se află localitatea Ciucea care găzduieşte Castelul Goga, locul unde binecunoscutul poet şi-a petrecut ultimii ani din viaţă.

7. Micloşoara

Satul Micloşoara din judeţul Covasna adăposteşte pensiunea Contelui Kalnoky, cu căsuţe vechi ţărăneşti, ce au fost restaurate şi mobilate în stilul tradiţional secuiesc. La aproximativ 5 minute de mers pe jos de la pensiune, se află şi castelul Contelui, care şi-a păstrat autenticitatea prin mobilier, tablouri şi gravurile pereţilor. Familia Kalnoky este una dintre familiile istorice ale Transilvaniei, originile ei datând încă din Evul Mediu. Se crede că prin secolul al 13-lea, unul din membrii familiei ar fi salvat viaţă regelui Ungariei în timpul unei partide de vânătoare, omorând cu o săgeata ursul care se napustise asupra suveranului. În semn de recunoştinţă, monarhul i-a oferit moşia de la Micloşoara şi l-a înnobilat, iar blazonul familiei poartă şi acum emblemă ursului străpuns de săgeata. Dacă v-am convins să va petreceţi Crăciunul la Micloşoara, trebuie să ştiţi că aveţi toate şansele să-l întâlniţi pe Prinţul Charles, în drumul lui spre proprietatea să din Valea Zaganului, ce se află destul de aproape de domeniul Contelui Kalnoky.

8. Conacul Archia

Situat la 5 kilometri distanţă de oraşul Deva, Conacul Archia este singură pensiune boutique din judeţul Hunedoara. Locaţia este foarte interesantă, camerele fiind amenajate în stilul anilor ’20 şi au tematici diferite cum ar fi camera Levănţică, camera Cuib de Păsărele, camera Frunze, camera Floarea Soarelui. Restul tematicilor îl puteţi descoperi voi în cazul în care v-am trezit curiozitatea. În perioada Crăciunului, pe lângă cină de Ajun şi pregătirile speciale, pensiunea are musafiri de la un centru de plasament. Copiii au parte de cadouri, iar fiecare familie are în custodie un copil, pe parcursul cinei.

9. Valea Verde

Valea Verde se află în satul Cund din judeţul Mureş şi este un loc de poveste unde poţi petrece sărbătorile de iarnă şi te poţi relaxa alături de prieteni sau de cei dragi. Restaurantul cu specific tradiţional (preparate din ingrediente organice produse în regiune şi în grădina pensiunii) şi camerele amenajate în stil rustic or să va cucerească din primul moment, cu siguranţă. Pensiunea se află foarte aproape de Cetatea Sighişoarei ce merită văzută, dacă nu aţi bifat deja această destinaţie.

10. Domeniul Dracula Danes

Domeniul Dracula Danes se află la câţiva kilometri de cetatea Sighişoarei, în apropierea localităţii Danes. Pe lângă peisajul transilvănean deosebit, te poţi bucură de mâncarea tradiţională, dar şi internaţională. Un plus pentru acest domeniu îl adaugă faptul că poţi face echitaţie la Centrul Ecvestru. De asemenea, domeniul este grozav şi pentru copii pentru că există o mini grădina zoologică unde pot vedea găini, porumbei, struţi, păuni şi ponei. Grajdurile sunt cochete, iar activitatea de îngrijire a cailor poate fi un aspect interesant de văzut.

Sursa: qbebe.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
craciun,
gheata,
familie,
hotel,
lac,
pesti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.