Agricover Holding, una dintre cele mai cunoscute afaceri din agrobusiness, a încheiat 2024 cu o creştere de 66% a profitului operaţional consolidat, la 92 mil.lei. Planul pe 2025 include un management prudent al riscurilor şi optimizarea structurii de capital

Autor: Roxana Rosu Postat la 02 aprilie 2025 32 afişări

Agricover Holding, una dintre cele mai cunoscute afaceri din agrobusiness, a încheiat 2024 cu o creştere de 66% a profitului operaţional consolidat, la 92 mil.lei. Planul pe 2025 include un management prudent al riscurilor şi optimizarea structurii de capital

Grupul Agricover, una dintre cele mai cunoscute afaceri din agrobusiness, fondat de Jabbar Kanani în 2000, a încheiat 2024 cu o creştere de 66,5% a profitului operaţional consolidat, la 92,4 milioane lei, şi o EBITDA în zona de agribusiness de 20,3 milioane lei, de 3 ori mai mare faţă de 2023, a anunţat compania.

„Prin soluţiile oferite, Agricover susţine performanţa şi adaptabilitatea fermierilor români într-un sector tot mai complex şi dinamic. Am sprijinit extinderea finanţărilor personalizate în funcţie de nevoile reale din teren, reuşind, în paralel, o redresare solidă a marjelor în segmentul Agribusiness. În acelaşi timp, am gestionat riguros riscurile, am optimizat structura capitalului şi ne-am pregătit pentru provocările anului 2025. Ne menţinem angajamentul ferm de a fi alături de fermieri şi continuăm să urmăm o strategie care anticipează şi răspunde nevoilor partenerilor noştri”, spune Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding.

Segmentul Agrifinance a continuat să crească, portofoliul de credite majorându-se cu 9,2%, până la 3,17 miliarde lei. Managementul prudent al riscurilor a dus la o scădere cu 32% a pierderilor nete din credite, iar marja netă de dobândă s-a menţinut la un nivel solid, de 8,05%.

După un an 2023 dificil, segmentul Agribusiness a raportat un profit înainte de deprecieri şi amortizări, dobânzi şi impozite (EBITDA) de 20,3 milioane lei, de 3 ori mai mare faţă de nivelul din 2023. Potrivit reprezentanţilor companiei, performanţa s-a datorat strategiei de aprovizionare şi optimizării costurilor, pe fondul unei stabilizări a preţurilor inputurilor agricole.  

Agricover a accelerat investiţiile în digitalizare, lansând platforma „My Agricover”, care facilitează accesul la finanţare al fermierilor de dimensiuni mici şi micro.

Planurile pentru 2025 includ extinderea serviciilor financiare şi digitale, menţinerea unui management prudent al riscurilor, pentru a asigura stabilitatea financiară. optimizarea structurii de capital, în vederea susţinerii expansiunii viitoare şi accelerarea transformării digitale.

Agricover lucrează cu aproape 10.000 de fermieri la nivel naţional. Holdingul include Agricover Credit IFN, Agricover Distribution şi Agricover Commodities, companii specializate în distribuţia de inputuri agricole – carburanţi, seminţe certificate, precum şi produse pentru protecţia şi nutriţia plantelor.

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
fermieri,
riscuri,
capital
0 seconds of 1 minute, 7 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
01:07
01:07
 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.

www.zf.ro
Impactul real al tarifelor preşedintelui Trump: La ce preţ ar putea ajunge un iPhone dacă tarifele rămân în picioare? Costurile urcă de până la 10 ori