Alexandru Oprea, Rehau: Tendinţa de creştere a numărului de angajaţi rămâne şi pentru 2023, având în vedere proiectul nostru de la Sibiu

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 12 februarie 2023 222 afişări

Producătorul german de soluţii pentru ferestre, instalaţii şi mobilă Rehau preconizează o continuare a creşterii pieţei de materialele de construcţii şi în 2023.

Alexandru Oprea, Rehau: Tendinţa de creştere a numărului de angajaţi rămâne şi pentru 2023, având în vedere proiectul nostru de la Sibiu

♦ Cea mai importantă investiţie pe care Rehau o face anul acesta este continuarea lucrărilor de construcţii la un nou hub în Sibiu, care va ajuta la îmbunătăţirea livrărilor şi la extinderea către pieţele regionale. Investiţia este de 10 milioane de euro.

Producătorul german de soluţii pentru ferestre, instalaţii şi mobilă Rehau preconizează o continuare a creşterii pieţei de materialele de construcţii şi în 2023.

„Dacă analizăm prognozele esti­mate pentru piaţa materialelor de con­strucţii, putem spune că ne aşteptăm ca aceasta să continue să crească uşor şi în 2023. Cu toate acestea, evoluţiile economice vor fi influenţate consi­de­rabil de tot ceea ce se întâmplă la nivel internaţional, iar războiul din Ucraina va continua să fie astfel unul dintre factorii care vor dicta în continuare unele trenduri la nivel macro­economic“, spune Alexandru Oprea, country manager la Rehau România.

Una dintre problemele companiei în acest moment este lipsa unei vizi­bi­li­tăţi clare asupra anului 2023, la fel cum, de altfel, s-a întâmplat şi anul trecut, când piaţa materiilor prime şi flu­xurile de livrare au suferit mo­di­ficări. „Probabil cea mai dificilă pro­vocare cu care ne-am confruntat anul tre­cut a fost ţinerea sub control a acestei creşteri accelerate a pre­ţu­rilor.“

Totuşi, anul trecut Rehau a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri, însă managerul nu a precizat la cât s-au ridicat vânzările. „Am încheiat anul 2022 cu 96 de angajaţi activi, faţă de 89 la 31 decembrie 2021. Tendinţa de creştere a numărului de angajaţi rămâne şi pentru 2023, având în vedere proiectul nostru de la Sibiu.“

Cea mai importantă investiţie pe care Rehau o face anul acesta este continuarea lucrărilor de construcţii la un nou hub în Sibiu, care va ajuta la îmbunătăţirea livrărilor şi la extinderea către pieţele regionale.

Investiţia este de 10 milioane de euro, iar de construcţie se ocupă firma germană Geiger. Hubul va asigura facilităţi de depozitare pentru toate cele trei divizii ale Rehau Industries prezente în România – Window Solutions, Building Solutions şi Furniture Solutions.

„Hubul regional de 52.900 de metri pătraţi va avea un depozit modern şi o linie de înfoliere, ceea ce va pune România pe harta fabricilor Rehau Window Solutions la nivel internaţional. Pentru început, produsele Rehau vor pleca din hubul de la Sibiu către ţările est-europene din proximitatea României – Republica Moldova, Bulgaria sau Grecia. În acest moment, construcţia hubului decurge conform planului iniţial, iar inaugurarea este programată pentru prima jumătate a anului 2023.“

Odată cu punerea în funcţiune a hubului, vor fi create peste 60 de noi locuri de muncă. După finalizarea construcţiei noului hub regional din Sibiu, Rehau va renunţa la spaţiile actuale din Tunari (judeţul Ilfov) şi Apahida (judeţul Cluj), unde are birouri de vânzări, şi le va muta în Bucureşti şi Cluj-Napoca. În sediul din Bucureşti în care vor fi mutate birourile va fi deschis şi un showroom. Acest hub plus planurile de dezvoltare a portofoliului de produse reprezintă principalele investiţii ale Rehau în 2023.

„Din punctul nostru de vedere, anul 2023 va fi o perioadă de tranziţie, întrucât mediul de business va căuta să restabilească un echilibru la nivel global, iar acest lucru se va reflecta prin fluctuaţii în ceea ce priveşte raportul cerere-ofertă. Cu toate acestea, suntem convinşi că vor exista oportunităţi de creştere în ceea ce priveşte afacerea noastră, întrucât volumul lucrărilor de construcţii a înregistrat o creştere de 7,4% în 2022, evoluţia urmând a continua şi în 2023, cu un plus de 6,4%, potrivit estimărilor Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză“, mai spune Alexandru Oprea.

Rehau România a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 250 de milioane de lei, în creştere cu 23% faţă de anul precedent. Profitul a urcat cu 35%, la 8,8 milioane de lei.

La nivel de grup, vânzările anuale Rehau ajung la aproximativ 3,5 miliarde de euro. Rehau produce soluţii pentru ferestre, instalaţii, mobilă şi automotive. În primăvara anului 2021, Rehau l-a adus la conducerea subsidiarei din România pe Alexandru Oprea, care a preluat funcţia de country manager de la Alessandro Hillebrand.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Rehau,
sibiu,
crestere,
angajati,
proiect

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.