Atenţie, contribuabili: Un nou val de emailuri false trimise în numele ANAF. Ce sunt sfătuiţi să facă cei care le primesc

Autor: Alexandru Nanu Postat la 20 octombrie 2024 33 afişări

Atenţie, contribuabili: Un nou val de emailuri false trimise în numele ANAF. Ce sunt sfătuiţi să facă cei care le primesc

ANAF atenţionează contribuabilii cu privire la emailuri false transmise în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt înştiinţaţi cu privire la o presupusă datorie, pentru care este necesară plata pentru evitarea executării silite şi a valorificării bunurilor.

Mesajele sunt transmise, de această dată, de la adresa de e-mail valorificare@anaf.pro. Atragem atenţia că această adresă de e-mail NU aparţine ANAF şi nu trebuie să daţi curs solicitărilor!

Contribuabililor, persoane fizice, le este transmisă o „Nota informativă” prin care sunt înştiinţati cu privire la o presupusă datorie, pentru care este necesară plata pentru evitarea executării silite şi a valorificării bunurilor.

ANAF le reaminteşte contribuabililor că nu informează contribuabilii despre creanţe prin email, informaţiile privind situaţia fiscală proprie, somaţiile, alte înştiinţări sunt comunicate securizat fie prin SPV, fie prin Poşta Română cu confirmare de primire.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.