Atenţie pe ce daţi click: 62% din scam-urile de pe Revolut vin din Facebook

Autor: Ştefan Stan Postat la 03 octombrie 2024 10 afişări

Atenţie pe ce daţi click: 62% din scam-urile de pe Revolut vin din Facebook

Revolut a solicitat Meta să împartă cu băncile costurile de rambursare a victimelor fraudelor, afirmând că ultima iniţiativă antifraudă a proprietarului Facebook nu merge suficient de departe, scrie FT. Criticile vin după ce Meta a invitat miercuri băncile să ia parte la un parteneriat de partajare a datelor cu platforma într-un efort de a preveni frauda. Fintechul, cu toate acestea, a declarat că iniţiativa „pur şi simplu nu este suficient de bună”, adăugând că 62% din înşelăciunile raportate la Revolut provin de pe platformele Meta.

Woody Malouf, şeful departamentului de infracţiuni fiscale al Revolut, a declarat: „Ceea ce este urgent necesar acum este ca Meta şi alte companii de social media să se angajeze să sprijine victimele fraudei în acelaşi mod în care o fac instituţiile financiare”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
victime,
costuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.