Austriecii i-au spus auf wiedersehen lui Taylor Swift: Artista şi-a anulat concertele din Viena pe care sute de mii de fani le aşteptau după ce autorităţile au descoperit un complot terrorist islamist pus la cale de un adolescent de 19 ani

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 08 august 2024 27 afişări

Austriecii i-au spus auf wiedersehen lui Taylor Swift: Artista şi-a anulat concertele din Viena pe care sute de mii de fani le aşteptau după ce autorităţile au descoperit un complot terrorist islamist pus la cale de un adolescent de 19 ani

Taylor Swift a anulat trei concerte pe care urma să le susţină în  Viena, după ce autorităţile austriece au declarat că au descoperit un complot terorist islamist care îi viza pe fanii cântăreţei şi compozitoarei din oraş în această săptămână, scrie Financial Times.

Poliţia austriacă a arestat miercuri dimineaţă un cetăţean austriac în vârstă de 19 ani şi, în aceeaşi după-amiază, o a doua persoană a cărei vârstă şi naţionalitate nu au fost dezvăluite.

Franz Ruf, directorul general pentru securitate publică din cadrul Ministerului de Interne al Austriei, a declarat miercuri seara că arestările au fost efectuate pentru a contracara un atac terorist planificat la Ernst-Happel-Stadium, unde Swift urma să concerteze joi, vineri şi sâmbătă.

Ruf a declarat că suspectul „a jurat credinţă” actualului lider al grupării teroriste Statul Islamic luna trecută, într-o conversaţie online obţinută de agenţiile de securitate austriece.

Ulterior, el a fost monitorizat, iar oficialii au stabilit că plănuia un posibil atac asupra participanţilor la concertul Swift din această săptămână.

Individul începuse să adune material exploziv, potrivit oficialilor serviciilor de informaţii. A existat o „suspiciune concretă de pericol”, a declarat Ruf.

El a confirmat că a fost efectuată o a doua arestare, dar a refuzat să ofere detalii suplimentare. Ancheta este încă în desfăşurare, iar autorităţile austriece se grăbesc să identifice dacă şi alte persoane care au legătură cu cei arestaţi ar putea face parte din complot.

Mai mult de 170 000 de fani Swift au rămas dezamăgiţi de anularea în ultimul moment a concertelor de la Viena.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.