BNR: Deficitul de cont curent a crescut în perioada ianuarie-iunie la 12,17 miliarde euro, cu 3 miliarde euro peste primele şase luni ale anului trecut
Deficitul de cont curent a crescut în perioada ianuarie-iunie a 12,17 miliarde euro, cu 3 miliarde euro peste nivelul din perioada similară a anului trecut, potrivit datelor BNR.
Fată de mai 2024, în iunie deficitul a crescut cu 2,4 miliarde euro.
Ca structură, balanţa bunurilor a consemnat un deficit de 15 miliarde euro, mai mare cu 1,86 miliarde euro, iar balanţa serviciilor a înregistrat un excedent mai mic cu 1,06 miliarde euro, de 6,1 miliarde euro.
Dintre servicii, zona de telecomunicaţii, servicii informatice şi informaţionale a avut cel mai mare excedent, de 2,9 miliarde euro, în uşoară scădere totuşi fată de primele 6 luni din 2023, iar zona de transport a avut un excedent de 2,7 miliarde euro, tot în coborâre.
În acelaşi timp, deficitul din sectorul de turism s-a adâncit la 2,2 miliarde euro, de la 1,6 miliarde euro în iunie 2023.
Balanţa veniturilor primare, care includ venituri din muncă, venituri din investiţii în active financiare (investiţii directe, de portofoliu şi alte investiţii) a înregistrat un deficit de 4,2 miliarde euro, mai mare cu 603 milioane euro, în timp ce excedentul balanţei veniturilor secundare, care includ transferuri curente private şi transferuri ale administraţiei publice, a urcat la 957 milioane euro (de la 511 mil.euro în iunie 2023).
Investiţiile străine directe au însumat 3,21 miliarde euro (comparativ cu 2,8 miliarde euro în perioada ianuarie - iunie 2023), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit estimat) au însumat valoarea netă de 3,7 miliarde euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de -490 milioane euro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană