Când se sărbătoreşte Învierea Domnului în anul 2025. Sărbătoarea bucuriei şi a tradiţiilor din jurul veştii că Hristos a înviat

Autor: Alexandru Nanu Postat la 14 decembrie 2024 79 afişări

Când se sărbătoreşte Învierea Domnului în anul 2025. Sărbătoarea bucuriei şi a tradiţiilor din jurul veştii că Hristos a înviat

Anul următor, ortodocşii şi catolici vor sărbători în acelaşi timp Sfânta Sărbătoare Pascală, la jumătatea lunii aprilie, mai exact pe data de 20 aprilie 2025.

Sărbătoarea Paştelui este considerată a fi una a bucuriei date de vestea Învierii. O veste care, până la Înălţarea Domnului, respectiv timp de 40 de zile, se regăseşte în salutul "Hristos a înviat!", la care se răspunde cu "Adevărat a înviat!".

De Paşte, spun preoţii, nimeni nu trebuie să fie trist, nimeni nu trebuie să plângă, bucuria fiind sentimentul predominant în zilele de Paşte.

Paştele, sărbătoarea creştină care cheamă oamenii să ia Lumina Sfântă, aduce bucuria unică a Învierii Mântuitorului, dar şi ritualuri şi tradiţii religioase, printre care şi cea a salutului cunoscut chiar şi de cei mici - "Hristos a înviat!", "Adevărat a înviat!".

Numele sărbătorii derivă din cuvântul ebraic "pesah", care înseamnă "trecere" şi vine din termenul egiptean cu acelaşi înţeles "paseh".

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sarbatori,
sarbatorire,
aniversare,
bm,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.