Care este motivul pentru care cel mai mare producător auto de pe continent ar putea fi nevoit să închidă fabrici în Germania

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 03 septembrie 2024 24 afişări

Care este motivul pentru care cel mai mare producător auto de pe continent ar putea fi nevoit să închidă fabrici în Germania

Volkswagen analizează posibilitatea închiderii unor fabrici în Germania, abandonând un anagajament conform căruia nu vor exista concedieri înainte de anul 2029, scrie FT.

Producătorul auto a lansat anul trecut un program de reducere a cheltuielilor în cadrul companiei, însă acesta nu a reuşit să-şi atingă obiectivele. Thomas Schäfer, CEO-ul brandului VW, a recunoscut public luni în cadrul unei întâlniri cu sindicaliştii că planul nu a funcţionat.

„Drept urmare, directorii analizează performanţa fabricilor germane, fiind în discuţie chiar şi acordul care prevede că nu vor exista concedieri înainte de 2029”, a explicat Daniela Cavallo, şefa sindicatului lucrătorilor Volkswagen.

Oliver Blume, CEO-ul grupului Volkswagen, arătat că „Piaţa europeană a autovehiculelor este într-o situaţie foarte dificilă. Mediul economic a devenit mai complex, în timp ce noi competitori intră pe piaţă. În acest timp, Germania pierde tot mai mult din competitivitate”.

Cel mai mare producător auto din Europa se confruntă cu probleme în piaţa chineză, unde compania pierde avânt în faţa companiilor autohtone. În acest timp, în Europa cererea de autovehicule noi este slabă.

De la înfiinţare, în anul 1937, şi până în prezent, Volkswagen nu a închis niciodată o fabrică în Germania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Volkswagen,
fabirici,
uzine,
inchidere,
concedieri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.