Cash, debit sau credit: Ce ar trebui să folosim pentru cumpărăturile zilnice?
Cu atât de multe avantaje şi beneficii, cardurile de credit pot fi cea mai logică soluţie din punct de vedere financiar pentru majoritatea tipurilor de cumpărături, însă cardurile de debit şi cash-ul nu pot fi excluse definitiv din ecuaţie, potrivit unui studiu realizat pentru CNBC de Rod Griffin, senior director al departamentului de educare a consumatorilor din cadrul companiei Experian.
- Când folosim cardurile de credit
Griffin spune că, dacă folosim un card de credit, ar trebui să ne punem următoarele întrebări: „Folosesc cardul de credit drept o sursă adiţională de venit?” şi „Folosesc cardul de credit pentru a mă bucura şi de alte oportunităţi financiare?”.
Dacă îţi foloseşti cardul de credit data viitoare când îţi umpli rezervorul şi dai o fugă până la supermarket, iar apoi plăteşti diferenţa la finalul lunii, te poţi bucura de avantaje. Dar dacă întârzii cu plata, ai putea să te trezeşti într-o situaţie pe care ai fi vrut să o eviţi prin orice mijloace.
Cardurile de credit oferă o serie de avantaje în ceea ce priveşte securitatea şi protecţia pe care cardurile de debit nu le pot oferi, cu atât mai mult când alegem să plecăm în concediu.
- Dar „cardurile de credit nu sunt pentru toată lumea”
În final, metoda de plată pe care o alegi depinde de personalitatea pe care o ai şi de cum vei dori să îţi cheltui banii.
De vreme ce cardurile de credit au devenit cea mai mare sursă de datorii pentru mileniali, este important să ştii ce îţi poţi permite cu adevărat înainte să faci o achiziţie.
„Am spus întotdeauna că nu toată lumea ar trebui să aibă un card de credit. Totul depinde de cum îţi gestionezi banii, de relaţia pe care o ai cu banii şi de abilitatea de a rezista impulsurilor de a cumpăra ceva scump”, spune Griffin.
- Când folosim cardurile de debit
Dacă foloseşti un card de credit pentru a avea un trai pe care nu ţi-l poţi permite în mod realist, ai putea să iei în considerare un card de debit.
Când folosim un card de debit facem efectiv o tranzacţie cash, aşa că nu avem aceleaşi probleme pe care le implică un card de credit.
Pentru mulţi, este doar de o chestiune de comoditate.
„Personal, folosesc un card de debit. Dacă mă duc să mănânc undeva cu soţia, de exemplu, tindem să folosim un card de debit deoarece ne-am obişnuit cu ideea că efectuăm astfel o tranzacţie cash”
- Când folosim cash
Cash-ul poate avea aceleaşi implicaţii financiare ca un card de debit, dar este posibil să cheltui mai puţin, de vreme ce banii cash sunt mai tangibili şi îi poţi vedea cum încep să dispar.
„Când foloseşti doar cash, ştii instant când nu mai ai bani, aşa că îţi poţi limita cheltuielile în acest sens. Ai putea să foloseşti cash când plăteşti o cină, şi să foloseşti cardul de credit pentru achiziţii mai mari doar pentru că ar putea să se potrivească mai bine bugetului şi stilului tău financiar”
În plus, în ultimul timp a devenit o lege nescrisă faptul că este indicat să ai în permanenţă cash în cazul în care nu îşi poţi folosi cardul.
- Dacă foloseşti un card de credit în fiecare zi, ia în considerare următorul lucru
Folosirea unui card de credit pentru cumpărăturile zilnice te poate aduce în situaţia în care vei cheltui o parte considerabilă din limita de credit pe care o ai, influenţând negativ scorul de credit.
„Dacă îţi foloseşti cardul de credit în mod excesiv, poţi să tragi în jos scorul de credit, ceea ce va fi extrem de important în deciziile pe termen lung”
Dacă îţi vei dori o maşină sau un credit ipotecar, procesul va deveni automat mai complicat, aşa că vei dori să iei în considerare peisajul pe termen lung când faci cumpărături mai mici.
- Concluzie
Data viitoare când te afli în faţa unui ghişeu sau a unei case de marcat, gândeşte-te de două ori cum vei plăti, în condiţiile în care achiziţiile pe plan general pot spune destul de mult despre confortul tău financiar.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro