Câţi bani a făcut Dedeman, cel mai mare business antreprenorial românesc, controlat de fraţii Pavăl, în anul 2023
Dedeman, cel mai mare business antreprenorial românesc, controlat de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl prin intermediul vehiculului de investiţii Paval Holding, a încheiat 2023 cu un profit net de 1,5 mld. lei la afaceri de 11,5 mld. lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Spre comparaţie în 2022 Dedeman a avut un profit net de 1,9 mld. lei şi afaceri de 11 mld. lei.
Numărul mediu de angajaţi în 2023 a fost de 12.113 faţă de 12.245 în anul precedent. Datoriile erau de 1,7 mld. lei comparativ cu 2,8 mld. lei în anul precedent. Conturile la bănci se ridicau la 267 mil. lei.
Povestea fraţilor Pavăl - Dragoş şi Adrian - a început în primii ani după Revoluţie, când au pornit afacerea de la zero. A durat circa un deceniu până au ajuns la formatul actual de magazin.
În 1995, ei au deschis primul magazin de bricolaj de mari dimensiuni, dar prima unitate modernă a fost inaugurată la Suceava, în 2003, pentru ca şase ani mai târziu cei doi antreprenori să intre şi pe piaţa din Bucureşti, pe Şoseaua Giurgiului.
Între timp, Dedeman a reuşit să ajungă, în 2023, la aproape 30 de ani de la fondarea businessului, la o reţea de circa 60 de magazine, timp în care companii străine precum Praktiker, Bricostore, BauMax sau OBI au intrat şi ieşit de pe piaţa locală.
În 2015, pentru prima dată, cea mai mare companie antreprenorială din România – Dedeman Bacău – depăşea ca rulaj cea mai mare companie controlată de stat – Electrica Furnizare. De atunci au trecut opt ani. Iar astăzi, retailerul de bricolaj este în continuare, de departe, cel mai mare business antreprenorial din România.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro