Ce efecte devastatoare au greşelile pe care le faci zilnic la volan

Postat la 30 septembrie 2017 1155 afişări

Sigur ţi s-a întâmplat să turezi motorul la semafor, să iei gropi sau să suprasoliciţi frânele. Iată care sunt cele mai comune greşeli făcute de şoferi zi de zi şi ce efecte devastatoare pot avea ele asupra maşinilor.

Ce efecte devastatoare au greşelile pe care le faci zilnic la volan

1. Ţii piciorul pe ambreiaj când stai la semafor - este una dintre cele mai frecvente greşeli care îţi strică discul şi placa de ambreiaj este să ţii mereu piciorul pe pedala de ambreiaj. Obişnuieşte-te să ţii piciorul sprijinit de podea şi să bagi în viteză doar când s-a schimbat culoarea semaforului.

2. Cobori pantele cu frâna apăsată - atunci când porneşti la drum lung şi ai de coborât pante sau serpentine, menajează cât mai mult frâna de picior şi foloseşte cât mai des frâna de motor. Astfel, în caz contrar, plăcuţele se supraîncălzeasc şi pot oricând să cedeze.

3. Accelerezi, frânezi brusc şi turezi motorul - când demarezi în forţă de la semafor sau frânezi în ultima clipă, nu faci decât să te apropii de o nouă vizită costisitoare la service-ul auto. În plus, aceste obiceiuri cresc consumul maşinii şi duce la deterorarea maşinii.

4. Bagi în marşarier înainte ca maşina să se oprească în loc - dacă bagi maşina în marşarier înainte ca aceasta să se oprească pe loc îţi uzează mult mai rapid componentele autoturismului.

5. Conduci cu rezervorul aproape gol - dacă ţi se întâmplă de câteva ori, maşina ta nu va fi afectată, însă când îţi faci un obicei din a conduce cu rezervorul cu câţiva litri de benzină, durata de viaţă a autoturismului scade dramatic deoarece maşina trage combustibil de pe fundul rezervorului, unde se depun sedimente din benzină, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.