Ce facem mai departe cu acest „entuziasm financiar“? Cum a trecut România de la 5 lei/euro la 4 lei pentru un euro acum
În dimineaţa zilei de luni, 6 august, guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a răbufnit public la adresa clasei politice, care de trei luni se încăiera continuu pe tema demiterii sau nu a preşedintelui Băsescu. Războiul dintre USL şi Băsescu atinsese punctul maxim după ce referendumul de de
În dimineaţa zilei de luni, 6 august, guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a răbufnit public la adresa clasei politice, care de trei luni se încăiera continuu pe tema demiterii sau nu a preşedintelui Băsescu.
Războiul dintre USL şi Băsescu atinsese punctul maxim după ce referendumul de demitere rămăsese în aer: peste 7 milioane de români votaseră pentru căderea lui Băsescu, dar referendumul nu putea fi validat pentru că la urne nu veniseră suficienţi români.
Toate schimburile de replici şi înjurături între politicieni aveau un cost, iar la acest lucru s-a adăugat şi neclaritatea constituţională privind numărul necesar de români prezenţi la vot pentru a demite preşedintele.
Vineri, pe 3 august, cursul atinsese 4,648 lei/euro la BNR, dar pe piaţa valutară interbancară cotaţiile ajunseseră şi la 4,7 lei. La casele de schimb, deja la vânzare se vedeau cursuri de 4,8 lei pentru un euro.Din luna mai, de când a căzut neaşteptat "Guvernul Ungureanu", totul s-a întors pe dos. Din România au început să iasă bani, de pe curs, de pe titluri de stat şi din depozite. Iar în discuţie nu erau câteva zeci de milioane de euro, ci chiar câteva miliarde de euro.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro