Christina Verchere, CEO, OMV Petrom: Noi vrem să continuăm cu proiectul de la Marea Neagră, dar urmărim cadrul fiscal-legislativ

Autor: Alex Ciutacu Postat la 17 februarie 2020 91 afişări

Christina Verchere, CEO, OMV Petrom: Noi vrem să continuăm cu proiectul de la Marea Neagră, dar urmărim cadrul fiscal-legislativ

OMV Petrom vrea să demareze în continuare proiectul Neptun Deep la Marea Neagră, însă compania are nevoie de un cadrul fiscal-legislativ mai prietenos, ceea ce înseamnă modificări la legea offshore pentru a elimina suprataxarea, apreciază Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2020.

„Noi vrem să dezvoltăm proiectul de la Marea Neagră pentru că este o oportunitate atât pentru noi, cât şi pentru România. Vrem să mergem înainte cu acest proiect, dar avem nevoie de un cadru fiscal-legislativ care să ne încurajeze”, spune Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

Ea atrage atenţia că România aplică una dintre cele mai mari taxe din sector la nivelul întregului continent.

„România are una dintre cele mai mari taxe în sectorul de petrol şi gaze in întreaga Europă, ceea ce nu oferă un mediu foarte competitiv. Vom urmări cadrul fiscal-legislativ şi vom decide de acolo”, adaugă Verchere.

Cu un buget de 4,2 miliarde lei pentru 2020 – care poziţionează OMV Petrom drept unul dintre cei mai mari investitori în economia locală – şefa companiei cere stabilitate şi eliminarea incertitudinii pentru bunul mers al businessului.

„Avem nevoie de stabilitate pentru că vorbim de unul dintre cele mai mari proiecte făcute în acest sector în România. Avem nevoie de stabilitate şi de un climat investiţional prietenos. Este valabil pentru toate investiţiile, dar ţinând cont de dimensiunea acestui proiect avem nevoie de un mediu competitiv din punct de vedere fiscal”, crede CEO-ul OMV Petrom.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.