Cine este Luciana Lixandru, românca din Buzău care a jucat un rol cheie în cele două finanţări de 180 mil. dolari pentru primul “unicorn” românesc, UiPath

Postat la 06 martie 2018 357 afişări

Luciana Lixandru, o româncă plecată din Buzău la 16 ani, care a studiat la Georgetown University din Stalele Unite ale Americii şi care este astăzi partener la un mare fond de investiţii în IT din Londra, a jucat un rol cheie în finanţarea în două runde cu 180 mil. dolari a companiei de software fondată în România, UiPath.

Cine este Luciana Lixandru, românca din Buzău care a jucat un rol cheie în cele două finanţări de 180 mil. dolari pentru primul “unicorn” românesc, UiPath

“La 16 ani am avut ideea de a merge să studiez în SUA. La momentul respectiv a fost o idee nebunească, ţinând cont că lucrul asta se întâmpla în 2001, când România abia ieşise din comunism.”, povesteşte Luciana Lixandru într-un material din Techcrunch.

 

Spre deosevire de alţi investitori, Luciana Lixandru nu a intrat în lumea fondurilor de investiţii după ce a fost implicată într-un startup.

 

Născută într-un mic oraş din România, cu părinţi care lucrau ca ingineri şi nu au început decât târziu să fie ei înşişi antreprenori (mama este inginer textilist,  iar tatăl are o mică brutărie), tânăra şi-a uimit familia atunci când a anunţat că vrea să plece la universitate în SUA.

 

A aplicat la câteva colegii şi a primit o bursă la Georgetown, unde şi-a luat diploma în matematică şi economie, cu intenţia de a deveni profesoară de matematică. După ce a absolvit a început însă să lucreze pentru Morgan Stanley, având în plan să facă şi un master după doi ani. ”Dar nu m-am mai întors niciodată la şcoală”.

 

După Morgan Stanley, Luciana Lixandru s-a angajat la Londra la firma de investiţii Summit Partners şi a devenit interesată de investiţiile în fazele iniţiale ale proiectelor. 

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.