Ciolacu: România susţine cooperarea în domeniul securităţii spaţiului extra-atmosferic

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 17 octombrie 2024 12 afişări

România pledează pentru utilizarea paşnică a spaţiului extra-atmosferic şi dezvoltarea unor norme de comportament responsabil la nivelul spaţiului, spune premierul Marcel Ciolacu, în timpul unei întrevederi cu administratorul NASA, Bill Nelson.

„România pledează pentru utilizarea paşnică a spaţiului extra-atmosferic şi dezvoltarea unor norme de comportament responsabil la nivelul spaţiului”, a subliniat şeful Executivului român, amintind că ţara noastră a semnat, la 1 martie 2022, Acordurile Artemis - principii de cooperare pentru explorarea civilă şi utilizarea paşnică a Lunii, a planetei Marte, a cometelor şi asteroizilor în contextul programului de explorare spaţială Artemis condus de NASA.

Totodată, premierul Ciolacu a susţinut necesitatea unei cooperări sporite în domeniul securităţii spaţiului extra-atmosferic, în contextul internaţional actual marcat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că România pledează pentru utilizarea paşnică a spaţiului extra-atmosferic, precum şi pentru norme de conduită responsabilă a statelor în acest spaţiu de importanţă esenţială în actualul mediu internaţional.

„Cred că domeniul spaţial va continua să inspire tinerii să urmeze cariere în ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică şi va motiva tinerii cercetători să lucreze în cadrul proiectelor pentru dezvoltarea programelor de înaltă tehnologie”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat, printre alţii, Bogdan-Gruia Ivan, Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Daniel Cruţeanu, Preşedinte Agenţia Spaţială Română (ROSA) şi Kathleen Kavalec, Ambasadoarea SUA în România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
nelson,
nasa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.