Ciucă: La nivelul bugetului, cheltuielile depăşesc colectarea

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 27 mai 2024 23 afişări

La nivelul bugetului, cheltuielile depăşesc colectarea, afirmă preşedintele PNL, Nicolae Ciucă. „Este absolut necesar să drămuim cât se poate de echilibrat cheltuielile”, adaugă el. Premierul Marcel Ciolacu a negat creşterea cheltuielilor bugetare.

Ciucă: La nivelul bugetului, cheltuielile depăşesc colectarea

„La nivelul bugetului cheltuielile depăşesc colectarea. Este absolut necesar să drămuim cât se poate de echilibrat cheltuielile. Este o chestiune pozitivă faptul că în acest an am reuşit să colectăm cu 17% mai mult, dar în acelaşi timp trebuie să vedem că avem cheltuieli care au depăşit 25%”, spune Nicolae Ciucă.

Liderul PNL discută cu premierul Marcel Ciolacu de fiecare dată şi se înţeleg foarte bină când au datele în faţă.

„Acum mergem la guvern. va veni şi ministrul de Finanţe... Sunt chestiuni care ţin de executiv şi de asteptele tehnice. În acest moment, pe cifre, situaţia arată cum am zis, pentru că au fost acele cheltuieli care au vixzat o dinamică a investiţiilor mai mare şi este, de asemenea, foarte credibil că în aprilie, înainte de sărbătorile pascale, s-au alocat pensiile anticipat”, încheie Ciucă.

Premierul Marcel Ciolacu a negat creşterea cheltuielilor bugetare.

„Nu avem nicio creştere a cheltuielilor, creşterea cheltuielilor, vă spun încă o dată, e normal, pe ultima lună au fost cheltuieli de aproape 70 de miliarede. Oameni buni, am mutat pensiile, 0,5% din PIB. Ce vreţi, să vă spun că e o catastrofă, când era ceva predictibil că vor creşte cheltuieille, mutând ca oamenii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile pascale... La cheltuieli, haideţi să vedem exact fiecare capitol despre ce este vorba. Am văzut în faţa vreunui minister, să cărau dulapuri? Că eu nu am văzut”, a declarat Ciolacu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciucă,
buget,
cheltuieli

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.