Compania care a creat ChatGPT a intrat în vizorul autorităţilor: Microsoft şi Apple au renunţat la locurile lor din consiliul de administraţie după ce organsimele de reglementare au pus ochii pe OpenAI

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 10 iulie 2024 37 afişări

Compania care a creat ChatGPT a intrat în vizorul autorităţilor: Microsoft şi Apple au renunţat la locurile lor din consiliul de administraţie după ce organsimele de reglementare au pus ochii pe OpenAI

Microsoft şi Apple au renunţat la locurile din consiliul de administraţie al OpenAI, după ce autorităţile de reglementare a investiţiior realizate de companiile din Big Tech au început să se uite mai atent la creatorul ChatGPT, scrie FT.

Microsoft, care a investit 13 miliarde de dolari în OpenAI, a declarat că retragerea sa din poziţia de membru al consiliului este o decizie cu „efect imediat”.

Apple urma să ocupe o poziţie similară cu cea a Microsoft, ca parte a unui acord încheiat cu OpenAI, în urma căruia ChatGPT urma să fie integrat în dispozitivele Apple, dar a renunţat.

Deciziile celor două mari companii vine în contexul în care autorităţile antitrust din UE şi SUA analizează parteneriatul dintre Microsoft şi OpenAI.

Microsoft a acceptat un loc fără drept de vot în consiliul de administraţie în urma haosului care a cuprins OpenAI anul trecut, când directorul său executiv Sam Altman a fost concediat brusc de board, înainte de a fi repus în funcţie câteva zile mai târziu.

Lupta pentru putere din interiorul boardului OpenAI s-a transformat pentru scurt timp într-un risc major pentru investiţia de 13 miliarde de dolari pe care Microsoft o planifica.

Parteneriatul cu Microsoft a fost esenţial pentru succesul OpenAI. Start-up-ul s-a bazat pe Microsoft pentru  puterea de procesare şi stocare în cloud.

Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, a fost unul dintre principalii mediatori ai crizelor şi luptelor pentru putere prin care a trecut OpenAI.

Investiţia în OpenAI a propulsat, de asemenea, Microsoft pe primele locuri în cursa AI. În aprilie, compania a declarat că se luptă să ţină pasul cu cererea pentru serviciile sale de inteligenţă artificială, care au contribuit la creşterea vânzărilor platformei sale de cloud computing Azure într-un ritm accelerat în ultimele trei trimestre.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.