Consecinţele neaşteptate ale războiului comercial SUA-China: americanii mănâncă mai mult porc, renunţă la pui
Războiul comercial dintre Statele Unite şi China a dus la scăderea exporturilor de carne de porc spre China şi Mexic, astfel încât americanii au renunţat la pui şi mănâncă mai multă de carne de vită şi de porc, relatează Reuters.
Schimbarea în dietă este şi consecinţa creşterii numărului de porcine şi bovine din SUA şi ar putea pune capăt unui şir de 27 de trimestre profitabile la rând pentru producătorii de carne de pui cum sunt Tyson Food sau Sanderson Farms. Bill Roenigk, economist şi consultant pentru National Chicken Council, spune că sectorul creşterii puilor va pierde bani sau sau cel mult va avea câştiguri zero în cel de-al patrulea trimestru al anului.
Disputa comercială iniţiată de preşedntele Trump a dus şi la scăderea livrărilor de soia şi de sorg către China.
Cititi mai multe pe www.mediafax.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro