Controlul minţii: secretul transformărilor profunde de viaţă

Postat la 24 iunie 2016 623 afişări

Imaginează-ţi o persoană dominată în mare parte din timp de propriile impulsuri, frici, senzaţii care vin din subconştient, fobii şi slăbiciuni. Cum relaţionează cu oamenii importanţi din viaţa lui? Ce fel de decizii ia? Îşi împlineşte visurile? Nu. Un om dominat de frici şi dependenţe este cu siguranţă nefericit şi în scurt timp îşi epuizează toate resursele vitale.

Controlul minţii: secretul transformărilor profunde de viaţă

Între absenţa totală a controlului asupra propriei minţi şi controlul insuficient există o plajă largă de acţiuni şi rezultate nefavorabile. Cei mai mulţi dintre oameni sunt capabili să îşi adapteze comportamentul la diferite contexte, însă devin total vulnerabili în faţa anumitor idei fixe, prejudecăţi, frici inoculate de cei din jur, impresii false, credinţe limitatoare, depresii şi boli fizice. Ei nu ştiu sau nu cred că îşi pot controla inclusiv aceste părţi din mintea lor.

Mintea poate fi un slujitor fidel, dar şi un stâpân tiranic

Un control slab asupra ideilor, senzaţiilor şi comportamentului adoptat conduce la alegeri nesănătoase, dezamăgiri, tot mai mult stres şi boală sub o formă sau alta.

Gândeşte-te cum te simţi când, furios fiind, îţi ies cuvinte pe care nu ai fi vrut să le spui niciodată unui om la care ţii. După ce le-ai rostit, regreţi şi ai vrea să le poţi retrage pentru că înţelegi răul provocat în persoana pe care o apreciezi. Chiar dacă nutreşti sentimente de iubire şi respect faţă de ea, în câteva momente de supărare pierzi controlul asupra propriilor gânduri şi fapte, reacţionând sub impulsul furiei.

Indiciile unei minţi folosite ineficient

O idee negativă necontrolată provoacă efecte distructive, atât la nivel emoţional, cât şi fizic. Altfel spus, şi pe plan energetic, şi în plan material, o minte slab controlată conduce către eşecuri, blocaje şi dizarmonie. Neclaritate în scopuri, lipsa motivaţiei, senzaţia de blocare, incapacitatea de a finaliza proiectele începute şi un nivel scăzut de energie sunt câteva dintre semnele unei minţi slab sau parţial controlate. Ceea ce trebuie să înţelegi este că aşa cum îţi poţi gestiona anumite stări şi idei, la fel îţi poţi direcţiona toate celelalte gânduri şi acţiuni care îţi scapă acum de sub control.

Cititi mai multe pe www.cunoastelumea.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
control,
viata,
secret,
timp
/actualitate/controlul-mintii-secretul-transformarilor-profunde-de-viata-15506624
15506624
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.