Criză politică în SUA, după ce Biden pierde accelerat susţinerea partidului. Numărul Democraţilor de top din SUA care îi cer lui Biden să renunţe la campanie creşte puternic, dar preşedintele promite să lupte până la capăt

Autor: Ştefan Stan Postat la 20 iulie 2024 48 afişări

Criză politică în SUA, după ce Biden pierde accelerat susţinerea partidului. Numărul Democraţilor de top din SUA care îi cer lui Biden să renunţe la campanie creşte puternic, dar preşedintele promite să lupte până la capăt

Un număr tot mai mare de parlamentari democraţi, inclusiv doi senatori americani, i-au cerut lui Joe Biden să se retragă din cursa prezidenţială pentru Casa Albă din acest an, adâncind pericolul pentru campania sa de realegere, potrivit FT. 

Sherrod Brown, senatorul democrat veteran din Ohio, care este implicat într-o luptă acerbă pentru realegere, a emis vineri seara o declaraţie în care afirmă „Cred că preşedintele ar trebui să îşi încheie campania”.

Brown a devenit al patrulea senator care îl îndeamnă pe Biden să se retragă şi ultimul dintr-o serie de parlamentari democraţi care au cerut vineri preşedintelui să renunţe la campania sa de realegere.

Martin Heinrich, senator de New Mexico, l-a îndemnat de asemenea pe Biden să renunţe vineri, în timp ce alţi doi senatori, Jon Tester din Montana şi Peter Welch din Vermont, i-au cerut public lui Biden să renunţe la candidatura sa pentru Casa Albă.

„Acest moment din istoria naţiunii noastre necesită o concentrare care este mai mare decât orice persoană”, a declarat Henrich, adăugând că este «în interesul ţării noastre» ca preşedintele să îşi încheie campania.

Aproape o duzină de membri ai Camerei Reprezentanţilor au declarat, de asemenea, vineri, că Biden ar trebui să se retragă.

Într-o declaraţie comună, patru membri ai Camerei Reprezentanţilor a SUA - Jared Huffman, Mark Pocan, Chuy Garcia şi Marc Veasey - au afirmat că este timpul ca preşedintele în vârstă de 81 de ani să „predea ştafeta unei noi generaţii de lideri democraţi”.

„Trebuie să înfruntăm realitatea că îngrijorările publicului larg cu privire la vârsta şi condiţia dumneavoastră fizică pun în pericol ceea ce ar trebui să fie o campanie câştigătoare”, au adăugat politicienii. Democraţii Sean Casten, Greg Landsman, Zoe Lofgren, Kathy Castor, Betty McCollum, Morgan McGarvey şi Gabe Vasquez i-au cerut, de asemenea, lui Biden să renunţe.

Biden a insistat vineri că va rămâne în cursă, afirmând într-o declaraţie că „aşteaptă cu nerăbdare să se întoarcă în campanie săptămâna viitoare pentru a continua să expună ameninţarea agendei Proiect 2025 a lui Donald Trump”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
campanie,
biden

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.