Cum a reuşit o tânără de 30 de ani să economisească 1.000 de dolari lunar renunţând la două obiceiuri zilnice
Angela Rozmyn obişnuia să cheltuie până la 2.000 de dolari pe lună pentru alimente pentru familia ei formată din trei persoane.
Ei locuiesc în Seattle, unde produsele alimentare de calitate sunt costisitoare, după cum au povestit într-un interviu acordat Business Insider.
Rozmyn are 30 de ani şi plănuieşte împreună cu soţul său să se retragă până la 45 de ani; are şi un blog pe această temă „Tread Lightly, Retire Early”. Şi ea, şi soţul său lucrează în domeniul construcţiilor, având certificări profesionale în domeniu, astfel că au venituri combinate „de şase cifre”, potrivit interviului acordat Business Insider.
Cheltuielile lor cu alimentele reprezentau peste 2.000 de dolari.
Rozmyn spune că până la momentul în care s-a întors la muncă din concediul de maternitate târziu în anul 2016, a realizat că obiceiul ei de a cumpăra prânzul şi de a frecventa cafenele ieşise din control. A stabilit să aibă un buget lunar de 150 de dolari pentru ea însăşi şi a ajuns ca în cele din urmă să cheltuie doar 87 de dolari în prima lună şi, într-un final, a reuşit ca timp de jumătate de an să nu cheltuie niciun ban în timpul săptămânii.
„Acum mănânc în oraş, în medie, de două ori pe lună şi doar când există un scop - întâlnire cu soţul meu, prânz cu un prieten de exemplu - nu doar fiindcă nu mi-am făcut un pachet cu mâncare de acasă sau nu am chef să mănânc ce am adus de acasă”, a declarat ea pentru Business Insider. Pentru a-şi atinge ţinta de a economisi 50% din veniturile lor, cei doi soţi au luat însă mult mai multe măsuri. Spre exemplu, şi-au lansat singuri provocarea de a nu cheltui nici un ban în luna noiembrie; în luna respectivă au folosit ingrediente pe care le aveau deja în congelator; ea a început să facă prăjituri în casă, în loc să cumpere alimente de la magazin.
Rozmyn spune că din iulie 2017 şi până în ianuarie 2019, cheltuielile totale ale familie sale cu mâncarea - cumpăraturi, restaurante, fast food - au scăzut până la 888 de dolari, de la 2.027 de dolari şi spun că mănâncă mai bine ca niciodată datorită faptului că gătesc acasă.
„Acum toate cheltuielile noastre cu alimente sunt în vacanţe şi ieşiri de weekend fiindcă una dintre modalităţile noastre preferate de a călători.” Rozmyn spune că rata de economisire pentru ea şi soţul ei a ajuns la 48% în prezent. Cheltuielile lor cresc în anumite perioade, dar pe termen lung, spun că reuşesc să înregistreze progrese şi să menţină ritmul economisirii.
„De fiecare dată când devin frustrată în legătură cu cheltuielile noastre, trebuie să îmi amintesc să îmi recitesc cuvintele scrise în urmă cu un an; cea mai proastă lună din acest an trebuie să fie în continuare mai bună decât media pentru toţi anii anteriori.”
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro