Cum îşi îmbolnăveşte şi omoară Bank of America angajaţii
Yuliya Lavysh a fost încântată să accepte o ofertă pentru un job de la Bank of America în timp ce era studentă la Universitatea Smith. Dar a renunţat în 2022, după trei ani petrecuţi în sediul din Chicago, unde şefii au ţinut-o pe ea şi pe colegii ei la muncă în birou până la ora 5 dimineaţa, cerându-le să mintă în legătură cu programul de lucru, scrie The Wall Street Journal.
Odată, a spus ea, a lucrat până la 4 dimineaţa şi se îndrepta spre casă cu un taxi doar pentru ca un bancher senior să-i ceară mai multe modificări pentru o propunere către un client şi să lase o copie tipărită superiorilor pentru verificare. Yuliya i-a cerut taximetristului să se întoarcă.
Roy Wang a lucrat ca bancher de investiţii pentru subsidiara din Tokyo. Şi-a înregistrat meticulos orele suplimentare. Dar când resursele umane le-au spus şefilor săi că lucrează prea mult, un manager i-a cerut să raporteze doar cât este permis de politicile băncii.
Roy a spus că a continuat să lucreze cel puţin o noapte întreagă în fiecare săptămână – şi nu era ceva neobişnuit ca bancherii juniori să prindă câteva ore de somn într-o cabină de baie sau într-o sală de conferinţe. A plecat după ce medicul său i-a semnalat că are probleme cu colesterolul şi că alţi indicatori au crescut la niveluri nesănătoase. Un analist din echipa de finanţe pentru America de Sud din New York s-a prăbuşit anul trecut după ce a lucrat ore îndelungate, determinându-i pe colegii săi să cheme o ambulanţă la birou.
Un alt bancher din New York, în prezent vicepreşedinte, s-a internat într-un spital anul acesta după ce s-a simţit rău şi dezamăgit din cauza muncii non-stop – totuşi a ales să continue să îndeplinească sarcinile şi a preluat apelurile clienţilor de pe patul de spital.
Apoi, în mai, un asociat al Bank of America a murit. El a lucrat peste 100 de ore pe săptămână pentru a termina munca la o achiziţie de 2 miliarde de dolari.
Wall Street Journal a vorbit cu peste 35 de oameni familiarizaţi cu condiţiile de muncă de la Bank of America, inclusiv foşti şi actuali bancheri de investiţii, de la nivel inferior până la nivel executiv, din birouri din întreaga lume.
Mulţi au descris modul în care superiorii îi instruiesc pe bancherii juniori să ignore politicile care limitează programul.
Experienţele lor contravin regulilor introduse cu un deceniu în urmă pentru a proteja bancherii de suprasolicitare, ridicând să readucă în lumina reflectoarelor cultura de muncă a băncii.
Restricţiile au fost puse în aplicare după un alt deces – un stagiar de la Bank of America din Londra a murit în urma unei crize, după ce a lucrat mai multe nopţi la rând.
Decesul din luna mai a stârnit un nou protest public în privinţa tratamentului aplicat de bănci tinerilor angajaţi şi a posibilelor consecinţe ale muncii în exces. Experienţele de la Bank of America au ecou la toate băncile de pe Wall Street, unde orele lungi şi respectul faţă de comenzile şefilor, oricât de nerezonabile, sunt ceva normal. În posturile în care salariile la nivel de debut pot ajunge la 200.000 de dolari, mulţi bancheri spun că ezită să-şi spună îngrijorările cu privire la condiţiile lor de muncă.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro