Cum se schimba legea
Misteriosul proiect de schimbare a legii de functionare pentru Fondul Proprietatea a inceput, in sfarsit, sa fie dezvaluit opiniei publice.
Misteriosul proiect de schimbare a legii de functionare pentru Fondul Proprietatea a inceput, in sfarsit, sa fie dezvaluit opiniei publice.
Ca sa rezolve problema societatilor necotate inca la Bursa si fara sanse de cotare in viitorul apropiat, Guvernul a propus ca listarea la Bursa a Fondului sa nu mai fie conditionata de cotarea prealabila a tuturor societatilor din portofoliu, urmand ca evaluarea activelor sa se faca in mod diferit pentru societatile cotate si pentru cele necotate. Pentru primele, evaluarea se va face pe baza pretului mediu ponderat pe ultimele trei luni de tranzactionare, iar pentru celelalte - prin metoda capitalurilor proprii inregistrate la 31 decembrie 2004 sau la ultima situatie anuala inregistrata.
Evaluatorul va fi o firma de consultanta selectata printr-o licitatie pe care Fondul o va organiza in septembrie. Daca in urma evaluarii va rezulta o valoare a activelor mai mare decat valoarea capitalului social initial al Fondului (4 mld. euro), atunci capitalul va fi majorat corespunzator, actiunile in plus urmand sa revina statului. Daca valoarea activelor va fi mai mica, atunci actiunile corespunzatoare valorii lipsa revin si ele statului, care urmeaza sa verse Fondului contravaloarea lor. Proiectul de ordonanta schiteaza si liniile de politica de investitii, propunand ca maximum jumatate din activele Fondului sa poata fi investite in instrumente financiare emise de societati apartinand aceluiasi grup. Fondul va putea sa detina cel mult 20% din active in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare neadmise la tranzactionare.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro