Dacia a produs SUV-uri Duster de 9 miliarde de euro în ultimii doi ani. Cea de-a doua generaţie a Dacia Duster, cel mai bine vândut SUV mic de pe piaţa europeană, a ajuns la o producţie de 500.000 de unităţi în ultimii doi ani
La sfârşitul lunii noiembrie, Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni a livrat de pe linia de montaj a modelului Duster cu nr. 500.000 - un model 4x4, Prestige, 1.3 TCe 150 CP, roşu, la doi ani de la lansarea sa în producţie. Maşina va fi livrată unui client din Franţa, cea mai mare piaţă pentru marca Dacia.
La sfârşitul lunii noiembrie, Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni a livrat de pe linia de montaj a modelului Duster cu nr. 500.000 - un model 4x4, Prestige, 1.3 TCe 150 CP, roşu, la doi ani de la lansarea sa în producţie. Maşina va fi livrată unui client din Franţa, cea mai mare piaţă pentru marca Dacia.
Zilnic, la Uzina Vehicule se produc 1.400 de maşini, dintre care 1.050 sunt modele Duster. Potrivit calculelor ZF, cu un preţ mediu de 18.000 de euro cu TVA, valoarea producţiei celei de-a doua generaţii a SUV-ului este de circa 9 mld. euro.
Prima generaţie de Duster a intrat în fabricaţie în anul 2010, iar de atunci, peste 1,7 milioane au fost produse în România, la Mioveni. Principalele pieţe de export sunt Franţa, Italia şi Spania, gama Dacia fiind comercializată în 44 de ţări.
„Duster este un model emblematic din gama Dacia produsă la Mioveni la care contribuie toate echipele Groupe Renault România. Trebuie să continuăm să fim solidari, responsabili şi riguroşi pentru a ne menţine competitivi. Să fabricăm vehicule atractive, de calitate, competitive şi apreciate de clienţii noştri. Pentru viitorul pe care îl construim astăzi, într-una dintre cele mai importante uzine ale Alianţei Renault Nissan Mitsubishi“, a declarat Miguel Oliver-Boquera, director executiv al Uzinei Vehicule Dacia.
Dacia Duster a câştigat o poziţie în topul vânzărilor SUV-urilor mici la nivel european, cu 166.225 de maşini noi înmatriculate în primele nouă luni, în creştere cu 18% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit carsalesbase.com, care centralizează statistici ale prodcătorilor şi ale Jato Dynamics. Mai mult, Duster urcă pe primul loc şi continuă creşterea în condiţiile în care 2019 este al doilea an întreg de vânzare al modelului. În plus, anul acesta Duster a venit cu noul motor de 1,33 litri pe benzină, dezvoltat de Renault alături de Mercedes-Benz şi care pe lângă cele două versiuni ale sale, de 130, respectiv 150 CP, vine atât cu tracţiune faţă, cât şi 4x4.
Ani la rând Duster a ocupat locul al treilea, respectiv al doilea, în timp ce prima poziţie era deţinută de Renault Captur.
Anul acesta însă, Captur a trecut la cea de-a doua generaţie. De asemenea, Peugeot 2008, care a deţinut locul secund după Captur, va beneficia de o nouă generaţie în următoarele luni.
Ford EcoSport, cel de-al doilea SUV produs în România, de asemenea a urcat o poziţie în clasament, ocupând locul al cincilea în topul celor mai vândute SUV-uri mici, după ce la finalul primului semestru ocupa locul al şaselea. Vânzările sale au urcat la nouă luni cu 12%, la aproape 94.000 de maşini. Pe locul secund în topul vânzărilor a urcat noul VW T-Roc, model care concurează direct atât cu Renault Captur, cât şi cu Ford EcoSport.
Ford a demarat în octombrie anul acesta la Craiova producţia modelului Puma, cel de-al doilea SUV mic al gamei constructorului american, care va reprezenta aproximativ jumătate din producţia uzinei de la Craiova.
La nivelul gamei Ford, la un nivel similar de echipare Puma este cu 2.000 de euro mai scumpă decât EcoSport, iar Puma este cu 1.500 de euro mai ieftină decât un Ford Focus cu o configuraţie similară.
La nivelul primelor zece luni, Ford EcoSport este al doilea cel mai bine vândut SUV mic de pe piaţa locală, după Duster, având o cotă din segment de aproape 11%, faţă de 37% câd are SUV-ul produs la Mioveni.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro