De ce ciocnim paharele la evenimentele importante. Istoria neştiută şi bizară a toasturilor
Nu a fost întotdeauna aşa. Mulţi istorici consideră că termenul provine din amestecarea frecventă a pâinii prăjite/crocante cu alcoolul; de aici şi termentul de ”toast”, care în engleză înseamnă pâine prăjită, scrie Atlas Obscura.
Deşi sună bizar, pentru clasa superioară din Europa medievală, era o obişnuinţă să consume vin cu pâine - ceea ce sună desigur, puţin sau mai mult, a împărtăşanie.
De aici s-a creat o serie lungă de pâine de calitate, inclusiv pâinea albă, care foarte recent, în anumite părţi ale Europei, a fost văzută ca pâinea bogatului. Acestea erau prăjite şi condimentate cu diverse ierburi. Acestea au devenit atât de esenţiale pentru dieta britanică încât cuvintele ”soup” (supă) şi ”supper” (cină) sunt derivate din ”sop”, o bucată de pâine înmuiată.
Citeşte continuarea în Descoperă!
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro