Craciun fericit!

Decizie istorică. Cea mai mare bancă digitală europeană, cu 13 milioane de utilizatori, este pe cale să obţină o licenţă bancară în Statele Unite

Autor: Andra Stroe Postat la 14 octombrie 2020 199 afişări

Decizie istorică. Cea mai mare bancă digitală europeană, cu 13 milioane de utilizatori, este pe cale să obţină o licenţă bancară în Statele Unite

Revolut, cea mai mare bancă digitală europeană, cu 13 milioane de utilizatori, este pe punctul de a solicita o licenţă bancară în SUA, scriu jurnaliştii de la CNBC. Fintechul londonez intenţionează să solicite obţinerea licenţei de la Banca Rezervei Federale din San Francisco şi Divizia de Instituţii Financiare din California în câteva săptămâni, au spus surse apropiate subiectului.

În martie, compania americană de servicii financiare Square a obţinut aprobarea pentru înfiinţarea unei bănci. La începutul acestui an, Lending Club, un pionier fintech, a cumpărat Radius Bank pentru 185 de milioane de dolari parţial pentru a câştiga o licenţă din partea băncii naţionale.

Chiar dacă statutul bancar al Revolut va fi legat de California, acesta va permite creditorului să funcţioneze pe scară largă pe întreg teritoriul SUA, prin acorduri interstatale. Totuşi, decizia de a solicita o licenţă bancară de stat, mai degrabă decât una prin intermediul unui organism de reglementare naţional, cum ar fi Oficiul controlorului valutei, a atras întrebări de la unii specialişti din industrie.

Regimul de reglementare financiară din SUA este amplu şi fragmentat, iar startup-urile fintech au adoptat abordări diferite pentru a intra pe piaţă. Cele mai de succes de până acum, precum Chime şi Current, au colaborat pur şi simplu cu băncile existente. Luna trecută, reţeaua de criptomonede Kraken Financial a câştigat o licenţă bancară în Wyoming. Între timp, autorităţile de reglementare financiare de stat s-au ciocnit de OCC (Oficiul de reglementare a valutei) în legătură cu demersul său de a crea o licenţă specială pentru firmele fintech. Chad West, purtător de cuvânt al Revolut, a refuzat să comenteze subiectul.

Fintechul a luat naştere în 2015, ca o soluţie pentru europeni, destinată evitării taxelor de conversie valutară în timp ce se află în concediu. Revolut a adăugat rapid funcţii de investiţii bancare, bursiere şi crypto într-o încercare de a deveni o super-aplicaţie financiară.

După un start lent în SUA, Revolut se apropie de o jumătate de milion de utilizatori pe piaţa americană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
licenta,
california,
financiar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.