Dependenţa Chinei de datorie este mai mare ca niciodată, ceea ce poate să însemne o creştere nesănătoasă
Investitorii şi speculatorii au ignorat măsurile de temperare ale Beijingului şi au pompat bani, ducând la accelerarea la 6% în august a creşterii investiţiilor în imobiliare.
China înghite cantităţi uriaşe de datorii pentru a-şi alimenta creşterea economică agresivă, iar acest lucru pare să-i sperie pe unii atât de mult încât se tem că sistemul bancar chinezesc nu va suporta povara şi se va prăbuşi.
Alţii, mai prudenţi, atenţionează că această febră a datoriei, chiar dacă nu va scăpa de sub control, va lăsa creşterea economică cu sechele.
Încetinirea brutală a economiei chinezeşti, a doua ca mărime din lume, a destabilizat deja ţările emergente producătoare de materii prime şi comerţul mondial.
Creditele noi pe termen mediu şi lung contractate de gospodării au crescut în august cu 32,2% faţă de luna similară a anului anterior, cel mai rapid avans din 2010. Aceste credite reprezintă mai ales ipoteci, iar saltul ameţitor sugerează că oamenii se grăbesc deoarece se aşteaptă la înăsprirea condiţiilor de creditare şi de achiziţionare a locuinţelor, se arată într-o analiză a Credit Suisse, citată de Business Insider.
Investitorii şi speculatorii au ignorat măsurile de temperare ale Beijingului şi au pompat bani, ducând la accelerarea la 6% în august a creşterii investiţiilor în active imobiliare.
Aceste investiţii au urcat cu 5,4% în perioada ianuarie-august faţă de anul anterior, potrivit statisticii oficiale.
Cititi mai multe pe www.mediafax.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro