Englezii închid uşa „instalatorilor polonezi şi muncitorilor români”: Regatul Unit nu mai vrea forţă de muncă ieftină în fabrici, depozite, hoteluri şi restaurante
Regatul Unit îşi va închide graniţele în faţa muncitorilor necalificaţi şi celor care nu vorbesc limba engleză, ca parte a unei schimbări fundamentale în ceea ce priveşte legile de imigraţie menite să renunţe aproape în totalitate la forţa de muncă ieftină din fabrici, depozite, hoteluri şi restaurante, scrie Emerging Europe.
Un document de 10 pagini care scoate în evidenţă noile legi ale imigraţiei spune că frontierele Marii Britanii vor fi închise în faţa muncitorilor necalificaţi şi pentru toţi muncitorii care nu vorbesc engleză.
Cei care plănuiesc să vină în Marea Britanie trebuie să aibă o ofertă de muncă de 25.600 de lire pe an, cu toate că se poate accepta şi un prag salarial de 20.480 de lire în cazuri speciale, precum cel al asistentelor medicale.
Se estimează că 70% din actualii cetăţeni ai Uniunii Europene care lucrează în Marea Britanie nu se vor încadra în noile cerinţe. În consecinţă, liber-profesioniştii care vin în Regatul Unit fără un loc de muncă, precum instalatorii polonezi şi constructorii români, vor trebui să îşi regândească planurile de viitor.
Priti Patel, secretarul de stat al Regatului Unit, a declarat că noile reguli nu vor încheia definitiv activitatea celor două categorii de muncitori, adăugând că polonezii şi românii se pot angaja în cadrul unor companii de construcţii.
Analiştii avertizează că angajatorii britanici trebuie recruteze cât mai repede forţă de muncă şi să îi păstreze pe cei care pot rămâne în continuare în Marea Britanie pentru a putea să se încadreze în viitoarele cereri de personal necalificat.
„Avertismentele cu privire la muncitorii necalificaţi există de ceva vreme. Chiar şi în timpul mandatului Theresei May îmi amintesc că guvernul discuta despre cum plănuieşte să «dezveţe» business-urile britanice care plănuiesc să umple aceste roluri cu muncitori străini. Cum era de aşteptat, multe organizaţii sunt acum îngrijorate. Din 2021, nu există nicio rută vizibilă de recrutare a cetăţenilor britanici dispuşi să îşi asume roluri ce nu implică o pregătire de nivel înalt, iar cu un minim istoric al şomajului de 3,8%, este greu de înţeles cum forţa de muncă internă va acoperi deficitul”, a declarat Adam Williams, partener în cadrul firmei de avocatură londoneze DMH Stallard.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro