Este prea devreme ca SUA să-şi deschidă ambasada la Teheran, consideră Zarif
Ministrul iranian de Externe Javad Zarif consideră că este prea devreme să se vorbească despre redeschiderea Ambasadei Statelor Unite la Teheran, în timp ce britanicii îşi redeschideau misiunea, la patru ani după ce protestatari au devastat reşedinţa ambasadorului britanic, relatează Reuters online.
Ministrul britanic de Externe Philip Hammond a particpat duminică la ceremonie, în opulenta clădire din secolul al XIX-lea din capitala iraniană, în care atacatori au incendiat steagul britanic, în 2011, au tăiat portretele monarhilor britanici şi au furat bunuri.
Întrebat despre o eventuală redeschidere a misiunii americane, ministrul iranian Javad Zarif a declarat că "atitudinea ilogică" a Statelor Unite faţă de Iran arată că n-a venit timpul unui gest similar cu Washingtonul.
"Se pare că este necesar să aibă loc o schimbare în acest tip de atitudine şi comportament din partea Statelor Unite. Aşa că situaţia este diferită cu Statele Unite", a spus el.
Ambasada americană a fost ocupată cu câteva zile înainte de Revoluţia Islamică din 1979 de către studenţi, care se temeau de o repetare a loviturii de stat din 1953, când CIA a orchestrat îndepărtarea de la putere a premierului iranian. Criza ostaticilor americani a durat 444 de zile, iar Washingtonul şi Teheranul şi-au întrerupt relaţiile diplomatice.
Iranul şi-a redeschis ambasada la Londra duminică, în paralel, după ce a ajuns luna trecută la un acord asupra programului său nuclear cu şase mari puteri - inclusiv Statele Unite şi Marea Britanie.
Preşedintele american Barack Obama a promis să opună un vot de veto în cazul în care Congresul, controlat de republicani, care se opun acordului, resping textul, care urmează să conducă la începerea procesului de ridicare a unei serii de sancţiuni economice impuse Iranului.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro