Europarlamentarii Dreapta Unită, scrisoare către Bruxelles pentru a semnala frauda de la alegeri

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 13 iunie 2024 14 afişări

Europarlamentarii Dreapta Unită au trimis o scrisoare către preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care semnalează frauda de la alegerile din România.

Europarlamentarii Dreapta Unită, scrisoare către Bruxelles pentru a semnala frauda de la alegeri

Europarlamentarii Dreapta Unită au trimis o scrisoare către preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care semnalează frauda de la alegerile din România. Scrisoarea a fost trimisă şi către vicepreşedinta pentru Demografie şi Democraţie, Dubravka Šuica, şi către comisarul pentru Justiţie, Didier Reynders, potrivit unui comunicat de presă.

„Dreapta Unită cere oficialilor de la Bruxelles să trimită o misiune în România pentru a face o anchetă independentă asupra procesului electoral”, se precizează în comunicat.

În scrisoare, europarlamentarii Dreapta Unită arată că în ziua alegerilor au găsite buletine preştampilate pentru coaliţia de guvernare PSD-PNL în Bucureşti, dar şi în alte oraşe, cum ar fi Râmnicu Sărat, Săcălaz sau Bistra.

„Comisia Europeană trebuie să aibă o poziţie clară pentru apărarea democraţiei şi a cetăţenilor europeni şi să ceară autorităţilor române să ia în serios toate suspiciunile de fraudă şi să găsească o soluţie legală şi corectă”, se arată în scrisoarea USR.

Scrisoarea a fost semnată de europarlamentarii Vlad Botoş şi Eugen Tomac, dar şi de viitorii europarlamentari ai alianţei Dreapta Unită, Dan Barna şi Vlad Voiculescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scrisoare,
von der leyen,
fraude

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.