FOCUS: Coronavirusul din China nu ucide copii. Până acum, niciun minor sub nouă ani nu a murit
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), riscul de deces din cauza coronavirusului este mai mare la pacienţii în vârstă şi nu sunt consemnate cazuri la copii. Statisticile recente arată că, până acum, coronavirusul nu a ucis niciun copil cu vârsta sub nouă ani.
Nu avem încă un vaccin anticoronavirus, dar temutul CO-VID -19 are totuşi un duşman care nu-l lasă să ucidă copii: este vorba despre sistemul lor imunitar. Potrivit site-ului worldometers.com, unde sunt strânse statisticile legate de coronavirus din toată lumea, temutul virus nu a ucis nicun copil cu vârsta sub nouă ani.
Rata mortalităţii este mult mai mare, în schimb, la persoanele în vârstă, care au boli preexistente, precum afecţiuni cardiovascculare, diabet, boli respiratorii cronice, hipertensiune sau cancer.
Medicii americani au încercat să găsească o explicaţie pentru faptul că noul coronavirus nu ucide copii, scriu jurnaliştii de la The Philadelphia Inquirer.
Americanii răstoarnă astfel teoria pe care o ştiam până acum, conform căreia copiii sunt cei mai vulnerabili în faţa bolilor.
„O teorie este că, atunci când se confruntă cu virusuri periculoase, copiii pot lupta cu boala pentru că au un strat robust de apărare numit sistem imunitar "înnăscut" .
Acesta constă în globule albe, numite macrofage, care pot detecta şi consuma particulele străine din fluxul sanguin, indiferent de identitatea lor”, susţine Andrew Pavia, şeful bolilor infecţioase pediatrice de la Universitatea din Utah.
În acelaşi timp medicul american explică faptul că cei în vârstă se îmbolnăvesc mai repede pentru că sistemul lor imunitar este mai puţin eficient. Dacă pacienţii mai au şi o boală cronică noul coronavirus îi ucide astfel mult mai uşor.
Comisia Europeană a anunţat luni că va aloca 232 de milioane de euro pentru combaterea epidemiei de coronavirus.
Conform unui comunicat, aproape jumătate din aceşti bani sunt destinaţi OMS pentru coordonarea răspunsului la această epidemie. Totodată, Comisia alocă fonduri suplimentare pentru repatrierea cetăţenilor europeni din China.
Patru oameni au murit în Italia şi alţi peste 200 au fost infectaţi cu coronavirus în mai multe regiuni din nordul Peninsulei.
La nivel mondial, doi oficiali de la Casa Albă au declarat, duminică, pentru CNN, că ar putea cere Congresului finanţare suplimentară, în această săptămână, pentru a combate coronavirusul şi pentru a linişti îngrijorările unei epidemii în SUA.
Pakistan şi-a închis temporar graniţa cu Iran pentru a preveni o posibilă răspândire a coronavirusului, după ce autorităţile iraniene au raportat mai multe cazuri şi decese, a declarat duminică Ziaullah Langove, ministrul de Interne provinciei Balochistan, pentru CNN.
Şi Turcia îşi va închide graniţa cu Iran, ca o măsură de precauţie care să stopeze posibila răspândire a noului coronavirus, a anunţat duminică ministrul Sănătăţii Fahrettin Koca, scrie The Guardian. Autostrăzile şi liniile de căi ferate vor fi închise la ora locală 5.00. Măsură vine după ce au fost raportate 43 de cazuri de îmbolnăviri în Iran şi opt decese, cel mai mare bilanţ în afara Chinei.
În ţara de unde a pornit această epidemie, respectiv în China, numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la aproape 77.000, iar ţări învecinate precum Coreea de Sud sunt sub nivel maxim de alertă şi Italia a luat măsuri pentru ţinerea sub control a noului virus.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro