Furnizorul chinez de soluţii de energie verde Hexing demarează producţia de contoare inteligente în fabrica din Giarmata, lângă Timişoara, după o investiţie de peste 15 mil. lei, din care 4,7 mil. lei reprezintă ajutor de stat

Autor: Cristina Bellu Postat la 20 septembrie 2024 4 afişări

Furnizorul chinez de soluţii de energie verde Hexing demarează producţia de contoare inteligente în fabrica din Giarmata, lângă Timişoara, după o investiţie de peste 15 mil. lei, din care 4,7 mil. lei reprezintă ajutor de stat

Hexing, jucător în furnizarea de soluţii energetice inteligente, listat la bursa din Shanghai, va demara oficial pe 10 octombrie producţia de contoare inteligente în fabrica din Giarmata, lângă Timişoara.  

Proiectul a presupus o investiţie de peste 15 milioane lei, din care 4,7 milioane lei provin din ajutor de stat, şi ar urma să contribuie la realizarea unei cifre de afaceri de 25 de milioane de euro pe an, pe fondul creşterii susţinute a cererii de contoare inteligente şi de soluţii de energie regenerabilă pe piaţa locală şi europeană.

În paralel, Hexing îşi propune să crească numărul de angajaţi de la 46 în prezent, la peste 200 de specialişti în următorii doi ani.

În acest sens, compania a încheiat un parteneriat cu Universitatea Politehnica Timişoara, care urmăreşte formarea unei mase de specialişti care să susţină dezvoltarea instituţiei.

“Colaborarea cu Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) este esenţială pentru succesul nostru în România. Ne dorim să formăm o nouă generaţie de specialişti care să susţină dezvoltarea tehnologică în domeniul energiei inteligente şi să contribuie la tranziţia către soluţii energetice mai eficiente şi sustenabile”, spune Oliviu Burlacu GM Hexing Romania.

Potrivit acestuia, compania a finanţat UPT cu peste 10.000 euro pentru dotarea integrală a unui laborator la Facultatea de Inginerie din Hunedoara, parte a UPT. Acest laborator permite studenţilor să aibă acces direct la tehnologiile moderne de gestionare a energiei, formând o nouă generaţie de ingineri pregătiţi să contribuie la dezvoltarea industriei de contoare inteligente.

“Împreună cu UPT, am dotat un laborator la Facultatea de Inginerie din Hunedoara, oferind studenţilor acces la cele mai noi tehnologii în gestionarea energiei. Aceasta nu doar că sprijină educaţia viitorilor ingineri, dar ne asigură şi că avem acces la talente locale de top pentru fabricile şi proiectele noastre din România”, adaugă Oliviu Burlacu.

România este în plin proces de modernizare a infrastructurii sale energetice, un proces accelerat de tranziţia către surse de energie mai curate şi de reglementările stricte privind eficienţa energetică. Conform reglementărilor ANRE, toate punctele de consum trebuie să fie echipate cu contoare inteligente până în 2028, însă doar 1,1 milioane din cele 9,6 milioane de consumatori au fost echipaţi până acum cu aceste sisteme.

Hexing operează la nivel global, având o prezenţă puternică în peste 100 de ţări. Aceasta include pieţe din Asia, Africa, America de Sud, Europa şi Orientul Mijlociu şi peste 3.000 de angajati la nivel global.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.