Furnizorul de electricitate Restart Energy a implementat un proiect fotovoltaic pentru compania Tehno Proenergy din SIbiu în valoare de aproximativ 900 000 de euro

Autor: Roxana Rosu Postat la 24 septembrie 2024 21 afişări

Furnizorul de electricitate Restart Energy a implementat un proiect fotovoltaic pentru compania Tehno Proenergy din SIbiu  în valoare de aproximativ 900 000 de euro

Furnizorul de electricitate Restart Energy a finalizat implementarea unui proiect fotovoltaic pentru compania Tehno Proenergy din SIbiu  în valoare de aproximativ 900 000 de euro, investiţie care va fi amortizată în aproximativ cinci ani.

Proiectul este format din 1.818 panouri situate pe acoperişul unui imobil din comuna Sona, judeţul Alba.

Panourile acoperă o suprafaţă de 10.000 mp şi vor produce 1.287 MWh de energie pe an, acoperind integral consumul energetic al Tehno Proenergy.

„Suntem aici pentru a ne susţine partenerii în procesul de tranziţie energetică, pentru a deveni sustenabili folosind energie verde produsă local şi profitabili prin optimizarea costurilor cu energia. Este responsabilitatea noastră să cunoaştem în detaliu problemele cu care se confruntă aceştia şi să le oferim cele mai bune soluţii. De asemenea, înţelegem, poate mai mult decât companiile multinaţionale, nevoia de flexibilitate specifică pieţei româneşti şi încercăm să minimizăm timpul pierdut cu birocraţia specifică”, spune Armand Domuţa, CEO & Founder Restart Energy.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte  regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toţi clienţii finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligaţiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, având codul REO26.

În iunie 2024, furnizorul de energie a încheiat un contract de racordare cu Transelectrica în valoare de 56 de milioane de lei pentru un parc fotovoltaic de 500 MW, în urma căruia peste 200.000 de gospodării vor fi alimentate cu energie verde. Parcul fotovoltaic va produce anual peste 800.000 MWh şi va ajuta la reducerea emisiilor de carbon cu aproximativ 400.000 tone pe an, respectiv 12 milioane de tone de CO2 evitate, pe toată perioada de viaţă a proiectului, însemnând beneficii de mediu în valoare de peste 1 miliard de dolari.

Portofoliul de proiecte fotovoltaice al Grupului Restart Energy în curs de dezvoltare este de peste 1.000 MWp.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
proiect,
valoare,
furnizor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.