General norvegian: NATO are cel mult trei ani de pregătire pentru un atac rusesc

Autor: Mediafax Postat la 04 iunie 2024 12 afişări

General norvegian: NATO are cel mult trei ani de pregătire pentru un atac rusesc

Generalul norvegian Eirik Kristoffersen susţine că NATO are cel mult trei ani de pregătire pentru un atac rusesc. În doi, trei ani Rusia îşi va recăpăta capacitatea de a lansa atacuri convenţionale, anunţă generalul.

NATO are doar doi-trei ani să se pregătească înainte ca Rusia să-şi recapete capacitatea de a lansa un atac convenţional asupra alianţei, a declarat generalul norvegian, potrivit Sky News.

Comentariile generalului Eirik Kristoffersen sunt cele mai recente dintr-o serie de avertismente din partea liderilor occidentali şi a oficialilor din domeniul apărării cu privire la ameninţarea de la Moscova şi la lipsa actuală de pregătire a alianţei.

„La un moment dat cineva a spus că va dura 10 ani, dar cred că ne-am întors la mai puţin de 10 ani din cauza bazei industriale care funcţionează acum în Rusia. Va dura ceva timp, ceea ce ne oferă acum o fereastră pentru următorii doi-trei ani pentru a ne reconstrui forţele, pentru a ne reconstrui stocurile în acelaşi timp în care sprijinim Ucraina”, a spus generalul Kristoffersen.

Norvegia este membră a NATO de la înfiinţarea organizaţiei. Naţiunea scandinavă şi-a crescut cheltuielile de apărare de la începutul războiului din Ucraina şi îşi propune să atingă pragul de 2% din PIB în 2024, cu o creştere suplimentară de 2,7% din PIB până în 2030.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
general,
nato,
aparare,
atac,
pregatire,
rusia

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.