Generatia 2008 bate Polul
Social-democratii simt vant din pupa. Au inceput saptamana trecuta, oferind poporului mici si bere dupa modelul Vanghelie, au anuntat o motiune de cenzura cu sanse deloc neglijabile sa destabilizeze actualul guvern, iar in cele din urma au lansat primul proiect semnificativ al partidului de dupa congresul de anul trecut care a adus la putere actuala conducere.
Social-democratii simt vant din pupa. Au inceput saptamana trecuta, oferind poporului mici si bere dupa modelul Vanghelie, au anuntat o motiune de cenzura cu sanse deloc neglijabile sa destabilizeze actualul guvern, iar in cele din urma au lansat primul proiect semnificativ al partidului de dupa congresul de anul trecut care a adus la putere actuala conducere. E vorba de "Generatia 2008", "cel mai ambitios proiect de reformare a clasei politice", dupa cum l-a descris presedintele Mircea Geoana.
Cei 1.000 de PSD-isti din fotografia oficiala a "Generatiei 2008", un proiect tocmai bun sa combata la capitolul imagine Polul Social al lui Ion Iliescu, au primit legitimarea simbolica a presedintelui socialistilor europeni, Poul-Nyrup Rasmussen, venit la Bucuresti sa asiste la lansare.
Desi s-a pozat alaturi de initiatorul "Generatiei 2008", Rasmussen a avut anterior si o intalnire cu fostul presedinte Ion Iliescu, care a agitat in ultima perioada spectrul "Polului Social", vazut de unii lideri PSD ca o amenintare directa la adresa conducerii si a unitatii partidului. Dar atitudinea lui Rasmussen de a-l sustine apoi public pe Geoana a fost lipsita de echivoc in a arata ca socialistii europeni stiu sa guste un discurs de stanga doar atat timp cat acesta nu e folosit drept instrument de subminare a unui partid de centru-stanga.
In aceste conditii, promotorii Polului Social au reprogramat pentru 23 mai reluarea dezbaterilor asupra proiectului lor pentru a se putea incadra in agenda presedintelui Mircea Geoana, care pe 25 mai - data fixata initial - n-ar fi fost disponibil.
De notat ca agenda PSD s-a mai imbogatit saptamana trecuta cu anuntul unui acord de colaborare parlamentara cu PRM - nota bene, "daca nu vom avea anticipate" (Geoana dixit). Colaborarea dintre cele doua partide urmeaza sa se materializeze cu prilejul anuntatei motiuni de cenzura impotriva Guvernului. Daca din aceasta colaborare va avea de castigat doar PRM, asa cum a anticipat vicepresedintele PD Ioan Oltean, ramane de vazut; cert este ca bursa zvonurilor ii crediteaza si pe democrati ca pe unii dintre potentialii beneficiari ai unui front comun PSD-PRM - cel putin in cazul votului asupra motiunii de cenzura.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro