Grădiniţă privată din Sectorul 2, propusă pentru închidere de inspectorii ANPC

Autor: Cosmin Pirv Postat la 11 septembrie 2024 37 afişări

Inspectorii ANPC au propus închiderea definitivă a unei grădiniţe private din Sectorul 2 al Capitalei. Printre abaterile găsite se numără aparate de joacă neigienizate, scaune murdare, paturi şi saltele rupte sau insecte în blocul alimentar.

Grădiniţă privată din Sectorul 2, propusă pentru închidere de inspectorii ANPC

Potrivit unui comunicat al ANPC, inspectorii au verificat miercuri o grădiniţă din sectorul 2 al Capitalei.

În urma neregulilor constatate, au fost date amenzi contravenţionale de 25.000 de lei, a fost dispusă oprirea definitivă de la utilizare a circa 11 kilograme de materii prime şi preparate culinare, precum şi a medicamentelor neconforme, a fost dispusă opritea temporară a prestarii de servicii până la remedierea deficienţelor şi a fost făcută propunere de închidere definitivă a unităţii.

„Astfel de situaţii sunt revoltătoare, iar operatorii economici care prestează astfel de servicii sunt de-a dreptul iresponsabili. Nici un părinte nu trebuie să trateze superficial alegerea unei locaţii în care îşi lasă copiii spre educare, peste zi, ci să le verifice cu foarte mare atenţie, pentru a se asigura că, în aceste locuri, nu le este pusă în pericol sănătatea sau chiar viaţa, micuţilor”, a declarat Sebastian Hotca, preşedinte interimar al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Printre neregulile constatate se numără bănci rupte, ⁠apă pluvială deversată în locul de joacă, priză de împământare neprotejată, tencuială căzută în spaţiul exterior, dar şi condiţii igienico-sanitare impropirii în spaţiul interior (săli de curs şi dormitor, zonă de luat masa).

De asemenea, inspectorii au găsit pereţi cu zone cu igrasie şi mucegai, ⁠grupuri sanitare cu acumulări masive de mizerie, cu rugină şi depuneri de calcar, uşi de acces în sălile de clasă deteriorate, cu tocuri lovite, rupte, cu geamuri sparte, săli de clasă neigienizate, fără plase de insecte la geamuri, cu pereţi murdari, cu exfoliere, scaune din sălile de curs murdare, rupte, cu şuruburi ieşite în profunzime, paturi rupte, depreciate, cu margini tăioase, cu lenjerie murdară, saltele din burete, rupte, utilizarea unor medicamente cu data durabilităţii minimale depăşită sau prezenţa unor insecte vii în blocul alimentar.

Totodată, au fost descoperite materii prime şi a unor preparate fără date de identificare şi caracterizare, folosirea unor ustensile de bucătărie neprofesionale şi lipsa autorizării ISU şi a registrelor de igienizare, dezinsecţie, deratizare şi mentenanţă a echipamentelor utilizate.

Din cauza neregulilor constatate, inspectorii au solicitat şi prezenţa unei echipe de control din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grădiniţă,
închidere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.