În căutarea fericirii: Această propoziţie formată din patru cuvinte îţi distruge abilitatea de a fi fericit. Totuşi, toată lumea o spune
Toată lumea vrea să fie fericită, totuşi, calea către aceasta poate fi destul de misterioasă.
Un articol al publicaţiei americane Inc. arată cum o simplă propoziţie, pe care cei mai mulţi dintre noi am rostit-o cel puţin o dată, ne poate face să ne îndepărtăm şi mai mult de ceea ce ne dorim: „Vreau să fiu fericit”. Sau o variaţie a acesteia: „Vreau să fiu mai fericit”. Dacă vreţi să fiţi fericiţi, se pare că ar trebui să evitaţi să rostiţi această propoziţie, ar putea fi chiar motivul pentru care fericirea ne scapă. Am auzit cu toţii că primul pas pentru a ajunge la un anumit progres este să facem declaraţii îndrăzneţe şi să ne fixăm obiective şi mai îndrăzneţe. Totuşi, când vine vorba despre creşterea nivelului fericirii, fixarea unui astfel de obiectiv măreţ nu face decât să genereze rezultatul opus: nefericirea.
„Ştiinţa, psihologia şi filosofia au ajuns la concluzia că o căutare constantă a fericirii opreşte de fapt fericirea”, scriu jurnaliştii de la Inc.com.Ideea că fericirea adevărată vine de la interior şi că nu este ceva ce poate fi urmărit, nu este doar o filosofie antică - ci şi concluzia la care au ajuns teoriile mai moderne. Unele studii au demonstrat că această căutare aduce nefericirea, de fapt, dar şi pierderea timpului: potrivit unui studiu publicat de Science Daily, cercetători au aflat că „oamenii care caută fericirea constant nu au suficient timp pe parcursul unei zile, iar asta, în mod paradoxal, îi face nefericiţi”.
Dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să ne dorim să fim fericiţi, ci că ar trebui să abordăm acest concept diferit. O variantă ar fi setarea unor obiective care să te facă mai fericit. Fixează-ţi ţeluri care au un drum mai clar spre atingerea lor şi concentrează-te pe ceea ce poţi face pe acest drum. Pe măsură ce obiectivul este mai clar, posibilitatea să atingi fericirea pe parcurs este mai mare.
Spre exemplu, să spunem că vrei o promovare: poţi să îţi dezvolţi abilităţile şi cunoştinţele în domeniul în care lucrezi, să îţi dezvolţi productivitatea sau să îţi îmbogăţeşti reţeaua de networking şi abilităţile de networking. Toate acestea te pot ajuta să obţii o promovare. Dacă nu, te vor ajuta cu siguranţă să ajungi într-o altă organizaţie şi probabil într-o poziţie mai bună odată cu aceasta.
Încercaţi cu obiective precum: „Vreau să devin un expert în domeniul meu de activitate”, „Vreau să investesc în mine şi în pasiunile mele”, „Vreau să petrec mai mult timp cu familia” sau „Vreau să devin un şef/prieten/partener/părinte mai bun”.
„Atunci când fericirea nu mai este obiectivul nostru şi facem din acest obiectiv ceva ce va contribui la fericirea noastră, vom găsi fericirea”, conchid jurnaliştii americani.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro