Inundaţiile catastrofale din Pakistan: bilanţul deceselor a trecut de 1.200
Bilanţul deceselor provocate de inundaţiile catastrofale din Pakistan a crescut trecând de pragul de 1.200. De asemenea, experţii atrag atenţia că numeroase persoane se pot îmbolnăvi din cauza lipsei apei potabile, potrivit BBC.
Lucrătorii umanitari avertizează că lipsa apei potabile cauzează o creştere a numărului de boli în Pakistan, în timp ce bilanţul deceselor în urma inundaţiilor devastatoare a trecut de 1.200.
Accesul la apă curată a fost cea mai mare problemă pentru sinistraţii care mai au nevoie de hrană şi adăpost, a anunţat organizaţia caritabilă medicală Medecins Sans Frontieres.
Guvernul s-a reunit sâmbătă pentru a evalua efectele inundaţiilor care au afectat o treime din ţară. Se pare că cel puţin una din trei victime ale inundaţiilor este copil.
Ministrul Ahsan Iqbal a declarat că ţara nu dispune de resursele necesare pentru a face faţă acestei crize fără precedent. Inundaţiile au fost cel mai mare dezastru provocat de climă din istoria recentă a lumii, a spus el.
Aproximativ 1,4 milioane de locuinţe au fost distruse în urma ploilor record, ceea ce a afectat peste 33 de milioane de persoane. UNICEF a tras un semnal de alarmă spunând că mai mulţi copii riscă să moară din cauza bolilor ca urmare a lipsei de apă curată.
„Există acum un risc ridicat de răspândire rapidă a bolilor mortale transmise prin apă, diaree, holeră, malarie", a declarat Abdullah Fadil de la UNICEF.
Estimările arată că inundaţiile au provocat pagube de cel puţin 10 miliarde de dolari în Pakistan, iar mulţi oameni se confruntă cu o lipsă gravă de alimente. Aproape jumătate din culturile ţării au fost distruse, în condiţiile în care ţara trecea deja printr-o criză economică.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană