Karina Pavăl, vicepreşedinte Pavăl Holding, despre achiziţia complexului hotelier Waldhaus Flims Wellness Resort din Elveţia: Este o investiţie strategică ce completează portofoliul nostru de proprietăţi cu istorie. Vedem un potenţial imens în revitalizarea resortului

Autor: Cristina Bellu Postat la 10 septembrie 2024 32 afişări

Pavăl Holding, vehiculului de investiţii al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl de la Dedeman, a confirmat marţi achiziţia complexului hotelier de cinci stele Waldhaus Flims Wellness Resort din Elveţia, în parteneriat cu grupul lituanian Apex Alliance.

“Anunţăm achiziţia renumitului Waldhaus Flims Wellness Resort, o investiţie strategică ce completează portofoliul nostru de proprietăţi cu istorie şi caracter distinctiv. Vedem un potenţial imens în revitalizarea acestui resort emblematic, pentru a răspunde cerinţelor tot mai sofisticate ale călătorilor moderni. Împreună cu Apex Alliance, ne propunem să transformăm Waldhaus Flims într-o destinaţie de referinţă, ce va oferi atât relaxare, cât şi aventură, în mijlocul frumuseţilor naturale ale regiunii alpine Flims-Laax-Falera.”, spune Karina Pavăl, vicepreşedinte al Pavăl Holding.

Iniţial, ştirea despre această tranzacţie a apărut săptămâna trecută în presa de specialitate din Elveţia.

Odată cu această preluare, Pavăl Holding marchează a doua investiţie emblematică pe piaţa externă, după achiziţia prestigiosului Grand Hotel Gardone din Italia, în 2023. Totodată, Apex Alliance îşi va extinde portofoliul la 17 hoteluri în Europa, incluzând branduri internaţionale de renume precum Hilton, Marriott şi Radisson. 

„Preluarea Waldhaus Flims Wellness Resort este o etapă foarte importantă pentru Apex Alliance. Această proprietate de referinţă nu numai că va consolida prezenţa noastră pe piaţa europeană a ospitalităţii, ci va stabili şi un nou standard pentru lux şi excelenţă în Alpii Elveţieni. Scopul nostru este să menţinem esenţa istorică a complexului hotelier, introducând în acelaşi timp facilităţi moderne care oferă oaspeţilor o experienţă de neegalat pe tot parcursul anului ”, adaugă Vytautas Drumelis, partener al Apex Alliance.

Noii proprietari au anunţat că lucrările de renovare la Waldhaus Flims Wellness Resort vor începe în 2024 şi vizează îmbunătăţirea facilităţilor hotelului, urmând ca proprietatea să fie redeschisă ca hotel de lux de 5 stele în 2025.  

Waldhaus Flims Wellness Resort cuprinde şase clădiri distincte, printre care The Grand Hotel, The Villa, The Pavilion şi celebrul SPA & Wellness Center. De asemenea, complexul oferă facilităţi extinse, precum terenuri de tenis, spaţii pentru evenimente şi diverse opţiuni culinare. Hotelul va avea 143 de camere şi apartamente, toate proiectate pentru a oferi oaspeţilor privelişti montane spectaculoase şi un confort de excepţie.

Apex Alliance Hotel Management, parte a grupului Apex Alliance, a fost desemnată operatorul oficial al hotelului.

Portofoliul companiei va ajunge la 19 hoteluri până la sfârşitul anului 2024, incluzând două noi locaţii care urmează să fie inaugurate în Veneţia, Italia, şi Tallinn, Estonia.

Fondat în 1877 sub numele de „Hotel Waldhaus”, acesta a funcţionat iniţial doar pe durata verii timp de 70 de ani. În 1947, după ample renovări, hotelul a inaugurat primul sezon complet de iarnă. Rebranduit în 2008 ca „Waldhaus Flims Mountain Resort & Spa”, astăzi este cunoscut drept Waldhaus Flims Wellness Resort. Situat în pitorescul peisaj al Alpilor Elveţieni, resortul este o destinaţie de top atât pentru turismul de iarnă, cât şi pentru cel de vară.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.