Liviu Drăgan, DRUID: Majorarea salariului minim şi eliminarea taxelor pe o perioadă de timp sunt soluţii pentru a readuce în ţară oamenii plecaţi la muncă în străinătate
Liviu Drăgan, CEO al start-up-ului românesc de tehnologie Druid, care proiectează şi dezvoltă asistenţi virtuali inteligenţi dedicaţi proceselor complexe tip enterprise, consideră că deficitul de personal reprezintă una dintre problemele principale cu care se confruntă România în momentul de faţă, iar creşterea salariului minim şi eliminarea taxelor pe o perioadă de timp ar putea fi soluţii pentru a readuce în ţară oamenii plecaţi la muncă în străinătate.
“Principala problemă din România este lipsa de resurse. Resursele care lipsesc nu sunt cele calificate, ci mai ales resursele necalificate. Una dintre deciziile cele mai importante se referă la creşterea salariului minim, eliminarea taxelor pe o perioadă de timp, astfel încât să atragi o mare parte din resursele care au plecat în afara ţării. Astfel am avea o şansă să putem să dezvoltăm proiectele de investiţii”, a spus Liviu Drăgan la ZF Health&Pharma Summit’21.
Alte declaraţii:
O companie de IT din România este foarte similară cu o companie de IT din alte ţări. Piaţa de IT din lume este o piaţă deschisă. Românii au simţit că meseria asta este mai bine plătită pentru că este o piaţă deschisă, iar concurenţa la facultăţi a fost mai mare. Rezultatul a dus la o filtrare a tinerilor, iar industria a fost mult mai favorizată. Ea devenit un motor al creşterii economice. Bogăţia unei ţări stă în valoarea resursei umane. Investiţia în învăţământ este esenţială pentru o dezvoltare sănătoasă a economiei unei ţări.
Motivarea start-up-urilor. Ele ar trebui să fie sprijinite cel puţin din punct de vedere educaţional, cultural, să exporte, Nu trebuie să ne limităm doar la piaţa locală.
Lipsa datelor arată neseriorizatea administraţiei vizavi de proiectele esenţiale de care are nevoie o ţară. Administraţia nu este interesată de date statistice pentru că nu are o strategie concretă de dezvoltare a sectoarelor economiei.
Spitalele, producătorii de medicamente, au nevoie uriaşă de tehnologie şi de digitalizare. În acest sector se învârt sume enorme, dar de valori foarte mici. Este un proces informatic foarte complicat. Businessul acesta nu se poate gestiona fără un proces de modernizare. Sistemele informatice de tip ERP sunt la final de drum pentru că toate arhitectura lor este depăşită.
Tehnologia actuală permite să existe un număr foarte mare de aplicaţii care să fie integrate foarte uşor între ele şi atunci procesul de digitalizare este foarte important pentru procesele externe.
Ideea de bază este ca prin conversaţie să faci business. Printr-un sistem de dialog putem să facem aplicaţii.
Spitalele şi producţia de medicamente, datorită unor proceduri impuse de-a lungul timpului, sunt cele mai bine informatizate manual dintre toate unităţile. Lucrul acesta face ca procesul de digitalizare să se adapteze mult mai uşor faţă de o companie de construcţii sau de producţie care a crescut peste noapte, nu este atât de uşor să faci un astfel de proces pentru că nu există foarte multe date. Dar aici, n-am cunoscut un spital care să nu aibă un sistem manual de informatizare.
Procesul de digitalizare pătrunde tot mai mult şi va fi un mare avantaj pentru operatori, dar şi pentru pacienţi.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro