LOTERIA BONURILOR FISCALE: Care sunt bonurile fiscale câştigătoare la a doua extragere

Autor: Emil Popescu, Bogdan Stanescu Postat la 28 iunie 2015 1354 afişări

A doua extragere ocazională a Loteriei bonurilor fiscale a fost organizată duminică, pentru bonurile emise în perioada 29 martie - 31 mai, fondul de premiere, de un milion de lei, urmând să fie împărţit între cel mult 100 de câştigători.

REZULTATE LA A DOUA EXTRAGERE A BONURILOR FISCALE:

Luna câştigătoare: 5 - luna mai

Ziua câştigătoare: 23

Valoarea câştigătoare: 135

 

Bonurile fiscale de 135 lei din 23 mai sunt câştigătoare la prima etapă a Loteriei bonurilor

Bonurile fiscale de 135 lei din 23 mai sunt câştigătoare la prima etapă a Loteriei bonurilor, urmând să participe la o nouă extragere dacă vor exista mai mult de 100 astfel de bonuri.

Persoanele care deţin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 23 mai, cu valori între 135,00 lei şi 135,99 lei, se pot prezenta în următoarele 30 de zile la unităţile ANAF, cu bonurile în original şi o copie a actului de identitate.

Fondul de premiere, de un milion de lei, va fi împărţit între cel mult 100 de câştigători.

La a doua extragere pentru loteria bonurilor fiscale, organizată duminică, după cea din 13 aprilie, valoarea bonurilor fiscale câştigătoare, de 135 lei, a fost stabilită printr-o extragere în trei etape: o bilă pentru luna emiterii bonului - cifra 5, o bilă pentru ziua emiterii bonului - cifra 23, urmate de ultima etapă, cu trei bile reprezentând valoarea bonului - cifrele 1, 3 şi 5.

Această a doua extragere a Loteriei bonurilor fiscale a fost organizată pentru bonurile emise în perioada 29 martie - 31 mai 2015, fondul de premiere, de un milion de lei, urmând să fie împărţit între cel mult 100 de câştigători.

Depunerea cererilor de revendicare se realizează începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile, prin depunerea în original a bonului fiscal câştigător, alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de revendicare a premiului.

Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat  fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numărul de ordine). Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câştigătoare în prima etapă de selecţie, va elibera o copie a acestora cu menţiunea „conform cu originalul”, pe care se inscrie un număr unic de înregistrare. Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de înregistrare al bonurilor care au făcut obiectul cererilor de revendicare, va fi publicată pe site-urile MFP şi ANAF.

În situaţia în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1.000.000 lei este împărţit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticităţii bonurilor câştigătoare. Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile, se constată depăşirea numărului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării a 100 de câştigători.

În cazul realizării celei de a doua etape de selecţie în cadrul Loteriei bonurilor fiscale, va fi extras un număr din lista numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. Extragerea va fi efectuată cu urnele Loteriei, într-o nouă extragere televizată, care va fi anunţată ulterior. Numărul extras în cadrul acestei trageri va fi primul câştigător şi, totodată, baza de referinţă la care se aplică crescător un pas care are valoarea egală cu ziua emiterii bonului fiscal câştigător. Dacă în urma aplicării acestei proceduri de selecţie se depăşeşte numărul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din listă, următorul număr câştigător din listă este dat de diferenţa dintre suma determinată prin aplicarea pasului la baza de referinţă şi numărul unic maxim atribuit, continuând cu aplicarea pasului până la stabilirea numărului maxim de premii prevăzut de lege. În procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind câştigătoare sunt eliminate din listă.

După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale câştigătoare, acestea vor fi centralizate şi transmise în termen de două zile către ANAF în vederea încărcării rezultatelor în "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale" şi verificarea autenticităţii bonurilor fiscale câştigătoare de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin direcţiile regionale antifraudă fiscală.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat la începutul lui mai că o soluţie pentru ca premiile la Loteria bonurilor fiscale să fie mai valoroase este ca, pentru toate bonurile câştigătoare aferente unei zile, să fie selectaţi doar 100 de câştigători, astfel încât suma primită să fie substanţială, iar solicitarea bonului să fie stimulată.

Pentru prima loteria a bonurilor fiscale, organizată a doua zi de Paşte, au fost depuse 18.215 de cereri de revendicare a premiului, cele mai multe în Bucureşti, Cluj şi Braşov, iar la polul opus s-au situat judeţele Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, câştigul fiind de 54,9 lei dacă toate bonurile ar fi validate.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LOTERIA FISCALĂ,
EXTRAGERE,
/actualitate/loteria-bonurilor-fiscale-care-sunt-bonurile-fiscale-castigatoare-la-a-doua-extragere-14514505
14514505
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.