Marea Britanie a înregistrat inflaţie negativă în septembrie, pentru a doua oară după 1960
Rata inflaţiei din Marea Britanie a devenit negativă pentru a doua oară după 1960, în septembrie, reflectând o tendinţă a preţurilor despre care Banca Angliei a avertizat că va persista şi în 2016, relatează Bloomberg.
Preţurile de consum au scăzut în septembrie cu un ritm anual de 0,1%, după ce au stagnat în august, a anunţat marţi Biroul Naţional de Statistică. Analiştii anticipau o continuare a stagnării.
Declinul precedent al preţurilor de consum a avut loc în luna aprilie, marcând prima inflaţie negativă din 1960.
Datele vor întări aşteptările că Banca Angliei nu va începe prea curând majorarea dobânzii de politică monetară, aflată la un minim record de 0,5%.
Economia înregistrează creştere, piaţa muncii se întăreşte, dar inflaţia se menţine cu mult sub ţinta băncii centrale de 2%, autorităţile fiind îngrijorate de posibilul impact al încetinirii creşterii economiei mondiale.
Banca Angliei a avertizat săptămâna trecută că aşteptările de inflaţie ale instituţiei au scăzut comparativ cu luna august, iar creşterea preţurilor va fi probabil de sub 1% până în primăvara lui 2016.
Lira sterlină s-a depreciat în urma informaţiilor la minimul ultimei săptămâni în raport cu dolarul, fiind tranzacţionată la 1,5258 dolari pe unitate.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro