Meta vrea să folosească energie nucleară pentru centrele de date pe care le deţine

Autor: Iulia Kelt Postat la 04 decembrie 2024 11 afişări

Meta vrea să folosească energie nucleară pentru centrele de date pe care le deţine

Meta vrea să adauge între 1 şi 4 gigawaţi de capacitate energetică nucleară începând cu anii 2030. Compania caută parteneriate pentru reactoare modulare mici şi mari, informează Engadget.

Meta a anunţat că intenţionează să utilizeze energie nucleară pentru alimentarea centrelor de date din SUA, vizând o capacitate între 1 şi 4 gigawaţi, ce ar putea fi disponibilă începând cu începutul anilor 2030.

Compania a lansat o cerere de propuneri adresată dezvoltatorilor din domeniul energiei nucleare, fiind deschisă atât reactoarelor modulare mici (SMR), cât şi celor de dimensiuni mari.

„Credem că energia nucleară poate furniza o sursă stabilă şi de bază pentru susţinerea reţelelor electrice care alimentează centrele noastre de date şi comunităţile din jurul acestora”, a declarat Meta într-un comunicat.

Anterior, compania a abandonat un proiect similar din cauza descoperirii unei specii rare de albine la locul ales pentru construcţie.

Interesul pentru energia nucleară creşte în rândul companiilor mari de tehnologie. Google şi-a anunţat recent intenţia de a construi reactoare în SUA pentru a genera 500 megawaţi, iar Microsoft şi-a exprimat, la rândul său, dorinţa de a reabilita centrala Three Mile Island din Pennsylvania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meta,
energie nucleară,
0 seconds of 1 minute, 7 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
01:07
01:07
 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.

www.zf.ro
Impactul real al tarifelor preşedintelui Trump: La ce preţ ar putea ajunge un iPhone dacă tarifele rămân în picioare? Costurile urcă de până la 10 ori