Nicio reacţie la Bursa de Valori Bucureşti după atacurile lansate de Iran asupra Israelului. Evoluţii mixte pe pieţele europene. Preţul petrolului, la maximul ultimei săptămâni

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 02 octombrie 2024 12 afişări

Nicio reacţie la Bursa de Valori Bucureşti după atacurile lansate de Iran asupra Israelului. Evoluţii mixte pe pieţele europene. Preţul petrolului, la maximul ultimei săptămâni

Indicele local BET scădea cu 0,07% la debutul şedinţei de tranzacţionare de miercuri, 2 octombrie de la Bursa de Valori Bucureşti. Între timp, pieţele vestice reacţionau mai categoric la cele aproximativ 180 de rachete balistice lansate ieri asupra Israelului de către Iran.

În urma atacurilor, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Iranul a făcut o „mare greşeală” şi va „plăti grav preţul”, potrivit The New York Times.

Totuşi, pieţele europene de capital afişau evoluţii mixte la începutul sesiunii de astăzi. Indicele paneuropean Stoxx 600 creştea cu 0,2% în timp ce FTSE 100 din Regatul Unit se apreciau cu 0,3%. DAX din Germania nu afişa nicio dinamică, în timp ce FTSE-MIB scădea cu 0,1% la Milano, iar IBEX 35 se deprecia cu 0,2% la Madrid.

Contractele futures pentru petrol au crescut marţi la maximul ultimei săptămâni. Miercuri, preţul unui baril Brent se aprecia cu 1,47% sau 1,08 dolari la 74,64 dolari, pe fondul temerilor privind escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu. West Texas Intermediate creştea cu 1,6% sau 1,12 dolari la 70,95 dolari.

Anterior, pieţele petroliere se concentrau în mare parte asupra perspectivelor tot mai slabe ale economiei globale, care au afectat cererea de combustibil, spune un analist din cadrul companiei de brokeraj Phillip Nova.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iran,
israel,
piata,
atacuri,
bucuresti,
bvb,
lansare,
europene,
evolutie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.