Nokian a produs la Oradea prima anvelopă din fabrica unde investeşte 650 de milioane de euro

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 01 iulie 2024 35 afişări

Nokian a produs la Oradea prima anvelopă din fabrica unde investeşte 650 de milioane de euro

♦ Producţia comercială va începe în prima parte a anului 2025.

Nokian Tyres, care derulează o investiţie de 650 mil. euro într-o nouă unitate de producţie a anvelopelor la Oradea, a produs deja prima anvelopă, iar proiectul de construcţie evoluează în limitele bugetului şi pe baza programului pentru producţia de anvelope comerciale care va începe la începutul anului 2025.

Producătorul finlandez de anvelope a început în luna mai 2023 construcţia unei noi fabrici la Oradea.

Recrutarea noilor angajaţi Nokian Tyres pentru fabrica din România a început anul trecut şi în perioada 2023 şi 2024 Nokian Tyres a recrutat angajaţi atât pentru producţie, cât şi pentru birouri. Echipa puternică de lansare formată din 60 de membri implicată în demararea producţiei a fost instruită la fabrica Nokian Tyres din Finlanda în timpul primăverii. În total, fabrica va avea aproximativ 500 de angajaţi.

 „Cu prima anvelopă, am reuşit să testăm capacităţile de producţie ale noii fabrici, iar procesele funcţionează conform planificării. De asemenea, am reuşit instruirea noilor membri ai echipei Nokian Tyres pentru a produce anvelope premium în acelaşi mod lipsit de compromisuri ca şi în alte fabrici ale noastre. Datorită eforturilor susţinute ale întregii echipe, sărbătorim acum producţia primei anvelope Nokian Tyres fabricate în România”, declară Adrian Kaczmarczyk, SVP, Excelenţă operaţională la Nokian Tyres.

Capacitatea anuală a Nokian Tyres România va fi de 6 milioane de anvelope după ce fabrica devine complet operaţională, cu potenţial de extindere în viitor, iar suprafaţa construită totalizează aproximativ 100.000 m2. Investiţia este estimată la aproximativ 650 de milioane EUR. Anvelopele produse în fabrica din România vor fi vândute în principal pe piaţa din Europa Centrală şi aceasta este amplasată strategic în apropierea clienţilor din acea zonă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Nokian,
Oradea

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.