O nouă taxă pentru cei care locuiesc la bloc şi au centrală termică proprie. De când intră în vigoare

Postat la 03 octombrie 2024 33 afişări

O nouă taxă pentru cei care locuiesc la bloc şi au centrală termică proprie. De când intră în vigoare

O nouă taxă pentru cei care locuiesc la bloc şi au centrală termică proprie.Aceasta este o decizie luată de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE)

Taxa vizează toţi proprietarii de apartamente, indiferent dacă şi-au izolat locuinţele sau nu.

Conform noilor reglementări, toţi locatarii care au centrale termice vor fi obligaţi să achite o taxă suplimentară pentru căldura degajată de conductele care trec prin apartamentele lor, chiar dacă aceştia nu folosesc reţeaua centralizată de încălzire.

Aceasta reprezintă o schimbare importantă, deoarece mulţi proprietari de apartamente şi-au instalat centrale termice tocmai pentru a plăti doar consumul propriu, evitând astfel costurile legate de întreţinerea reţelelor de încălzire centralizată.

Cine va fi afectat?

Noua taxă va afecta toţi proprietarii de apartamente din blocurile cu reţele termice comune, chiar şi pe cei care şi-au izolat apartamentele cu diverse materiale.

Aceasta este reglementată de Ordinul nr. 7 din 20 martie 2024 şi are la bază redistribuirea consumurilor de energie termică între locatarii imobilelor de tip condominiu.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
centrala,
intrare,
taxa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.