Studiu: Consumul redus de alcool poate creşte riscul de cancer şi boli cardiovasculare
Consumul redus de alcool poate creşte riscul de cancer şi boli cardiovasculare, potrivit unui nou studiu. Cercetarea, realizată de Behavioural Insights Team, la solicitarea organizaţiei caritabile Alcohol Change UK, a analizat obiceiurile de consum ale peste 4.000 de adulţi din Marea Britanie.
În urma studiului, s-a constatat că persoanele care consumă alcool în conformitate cu recomandările Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) au o stare de sănătate mai proastă decât persoanele care nu consumă deloc alcool.
Comparativ cu persoanele care nu au consumat niciodată alcool, ratele bolilor cardiovasculare au crescut de la 1 % la 5 %, iar pentru cancer, acestea au crescut de la 1 % la 4 %.
Studiul a constatat, de asemenea, că băutorii „cu risc scăzut” au înregistrat o calitate redusă a somnului, o funcţionalitate zilnică mai proastă şi o sănătate dentară mai precară, comparativ cu cei care nu au consumat niciodată alcool.
Richard Piper, director executiv al Alcohol Change UK, a declarat: „Timp de decenii, am căzut pradă unei idei binare, dar false, conform căreia problemele legate de băutură afectează doar o minoritate de persoane cu dependenţă de alcool. Dar, după cum arată clar acest studiu, alcoolul are un impact asupra sănătăţii şi bunăstării noastre de-a lungul întregului spectru al consumului de alcool, chiar şi la niveluri cu risc scăzut”.
NHS recomandă ca oamenii să nu consume mai mult de şase halbe de bere sau 10 pahare mici de vin pe săptămână, însă oamenii de ştiinţă avertizează că modul în care unii oameni consumă aceste volume de alcool poate fi problematic pentru sănătatea lor.
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro