O reţea din estul Europei a încercat să saboteze sistemul Interpol care îi vizează pe fugari

Autor: Petru Mazilu Postat la 05 iunie 2024 29 afişări

O reţea din estul Europei a încercat să saboteze sistemul Red Notice al Interpol care îi vizează pe fugari. Reţeaua era coordonată din Republica Moldova şi avea legături în Rusia, Ucraina şi Belarus. Pentru destructurarea reţelei au acţionat anchetatori din mai multe ţări.

O reţea din estul Europei a încercat să saboteze sistemul Interpol care îi vizează pe fugari

O operaţiune comună a Interpol, FBI şi NCA a zădărnicit încercările infractorilor din Moldova de a sabota unul dintre instrumentele cheie ale agenţiei internaţionale de poliţie, sistemul Red Notice, potrivit Sky News.

Patru persoane au fost arestate în cadrul operaţiunii care a dezvăluit o organizaţie criminală internaţională cu legături în Rusia, Ucraina şi Belarus. Red Notice semnalează fugarii în rândul forţelor de ordine din întreaga lume şi reprezintă unul dintre cele mai importante instrumente ale Interpolului.

Suspecţii „au plătit intermediari şi persoane publice din Republica Moldova pentru a informa infractorii despre faptul că apar în sistemul Red Notice”, a declarat şefa anticorupţie a Republicii Moldova, Veronica Drăgălin.

Se pare că în cadrul schemei s-au făcut plăţi de ordinul milioanelor de euro. Scopul nu era doar informarea infractorilor, ci şi blocarea sau chiar ştergerea din baza de date a Interpolului. La operaţiunea împotriva infractorilor au contribuit şi oficiali britanici, francezi şi spanioli.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
reţea,
interpol,
red notice

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.