OpenAI a încheiat un deal care o evaluează la 86 de mld. de dolari şi le permite angajaţilor să vândă acţiuni în cadrul companiei. Compania de inteligenţă artificială susţinută de Microsoft a ajuns unul dintre cele mai valoroase startupuri din tech
OpenAI a finalizat un acord care permite angajaţilor să vândă participaţii în cadrul companiei, potrivit unei surse Bloomberg.
Oferta publică de cumpărare evaluează startup-ul de inteligenţă artificială la 86 de miliarde de dolari, un preţ care face din OpenAI unul dintre cele mai valoroase startup-uri din lume. Bloomberg a raportat anterior această valoare şi faptul că Thrive Capital, firma de capital de risc condusă de Josh Kushner, ar fi condus tranzacţia.
Vânzarea de acţiuni a fost stabilită anterior pentru anul trecut, dar a fost amânată în urma înlăturării de către consiliul de administraţie al OpenAI a directorului executiv Sam Altman în noiembrie.
De atunci, compania l-a reangajat pe Altman şi este în curs de numire a unui nou consiliu de administraţie.Pe lângă oferta publică de cumpărare, OpenAI a discutat, de asemenea, despre obţinerea de noi fonduri care ar putea plasa compania la o evaluare şi mai mare, de peste 100 de miliarde de dolari, a relatat anterior Bloomberg.
În acelaşi timp, Altman lucrează pentru a strânge miliarde de dolari pentru a creşte oferta mondială de cipuri de calcul de ultimă generaţie, a relatat Bloomberg.Creşterea valorii OpenAI vine la mai bine de un an după ce compania a uimit publicul cu debutul chatbot-ului AI ChatGPT. Lansarea a declanşat o frenezie a AI în Silicon Valley, cu giganţi din domeniul tehnologiei, investitori şi startup-uri care se întrec în a avansa această tehnologie.
Până acum, OpenAI a fost un lider, ajungând la acorduri pentru a aduce 13 miliarde de dolari de la Microsoft Corp. pe lângă finanţarea din partea altor investitori. la începutul acestei săptămâni, OpenAI a prezentat Sora, un generator text-video capabil să producă clipuri video cinematografice pe baza unor indicaţii textuale.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană